Manisa’da ormanlık alanda 6 farklı noktada yangın | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 21:15

Manisa’da ormanlık alanda 6 farklı noktada yangın

Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Ayazören Mahallesi’nde ormanlık alanda 6 farklı noktada yangın çıktı. 10 hektar örtülük alan ve 5 hektarlık zirai alanın zarar gördüğü yangın kontrol altına alındı.

Manisa’da ormanlık alanda 6 farklı noktada yangın
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 8:10

2060 Okuma

Kula’ya bağlı Ayazören Mahallesi Mandal mevkiinde saat 19.30 sıralarında 6 farklı noktada yangın çıktı. Yangınları fark eden mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, bir yandan da yangına müdahale etmeye başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle yayılırken, kısa sürede bölgeye sevk edilen orman ve itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kula, Salihli, Demirci ve Alaşehir Orman İşletme Şefliklerine bağlı toplam 17 arazöz ve yaklaşık 40 personel, 1 helikopter, 1 iş makinesi, 2 dozer, 2 ilk müdahale aracı, 3 itfaiye ve mahalle sakinlerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor. Yangında yaklaşık 10 hektar örtülük alan ve 5 hektarlık zirai alan zarar gördü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.