Ege’nin “Milli Kimya Gücü” 2’nci oldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 14:39

Ege’nin “Milli Kimya Gücü” 2’nci oldu

Ege’nin “Milli Kimya Gücü” 2’nci oldu
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 22:40

3760 Okuma

Egeli gençler “Yetenek Kapısı Akkuyu NGS Proje Yarışması”ndan ödülle döndü

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencilerinden oluşan “Milli Kimya Gücü” takımı “Yetenek Kapısı Akkuyu NGS Proje Yarışması”nda 2’nci oldu. Yarışma ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Akkuyu NGS Proje Yarışmasında geliştirdikleri proje ile 2’nci olan Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencilerimizden oluşan ‘Milli Kimya Gücü’ ekibimizi bu büyük başarıları nedeniyle tebrik ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Nükleer Güvenliğin Sağlanması için Doğal Malzemeler ile Geçirgen Reaktif Bariyer Sisteminin (GRB) Uygulanması” adlı proje, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş iş birliği ile düzenlenen “Akkuyu Nükleer Güç Proje Yarışması”nda ikinci oldu.  Genç yeteneklerin Türkiye’nin önemli projeleri ile buluşturulması ve ilham verici deneyimler kazanması amacıyla düzenlenen yarışmanın final töreni  Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

“Türkiye’nin geleceği için çalışan ve çözüm üreten gençlerimiz var”

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğrencilerinden oluşan “Milli Kimya Gücü” takımı ‘Nükleer Güvenliğin Sağlanması için Doğal Malzemeler ile Geçirgen Reaktif Bariyer Sisteminin (GRB) Tasarlanması’ adlı projesiyle jüri üyelerinden 71 puan toplayarak ikinci oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında staj hakkı kazanan takım üyeleri, ödüllerini Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın elinden aldı. Öğrencileri başarılarından ötürü kutlayan Ersan, “Ne mutlu ki Türkiye’nin geleceği için çalışan ve çözüm üreten gençlerimiz var. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğu sözü bugün bir kez daha anlam kazandı” dedi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencileri Recep Sıvacı, Ozan Ali Dündar ile 3. sınıf öğrencisi Berk Karanfil’den oluşan “Milli Kimya Gücü Takımı” ve Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Sabriye Yuşan tarafından “Nükleer Güvenlik ve Nükleer Emniyetin Sağlanması” konu başlığı altında proje hazırlandı. Proje;  nüfusun, tüketim ve üretimin arttığı,  doğal kaynakların azaldığı ve bilinçsiz kullanımın yaygınlaştığı günümüzde; hava, su ve toprak kirliliğine dikkat çekerek, yaşanılabilir temiz bir çevre oluşturmayı ve endüstriyelleşmenin zararlı etkilerinden korunmayı hedefliyor.

56 proje yarıştı

Yarışmada 56 proje arasından Ankara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinden gençlerin oluşturduğu 6 takım finale kaldı. Türkiye’nin farklı üniversitelerinde okuyan yetenekli gençlerden oluşan takımlar, jüri karşısında nükleer enerji alanında geliştirdikleri yenilikçi projelerini aktararak dereceye girmek için yarıştı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede  “Akkuyu NGS için Radyasyon Acil Durum Eylem Planına Yönelik Afete Duyarlılık ve Risk Haritalarının Çoklu Karar Destek Sistemleri ve Yapay Öğrenme ile Oluşturulması” projesiyle Atomsec Proje Grubu birinci oldu. 73 puanla birinciliği elde eden takıma ödülünü Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Danışmanı Semih Süslü takdim etti. Üçüncü olarak Akkuyu NGS’de teknik gezi ödülünü kazanan takım ise 66 puanla NEMARG grubu oldu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.