ESMA ANA’YA VEDA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 12:02

ESMA ANA’YA VEDA

ESMA ANA’YA VEDA
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2021 - 1:26

1540 Okuma

Göztepe’nin en zor zamanında görevini aksatmadan sürdürdü. İsyan etmeden, onurla, gururla. Çalışkandı, emekçiydi, emektardı. Kulübün çıkarlarını hep düşündü. Zarara uğramasını hiç istemedi. Tasarrufu hep ön planda tuttu. Göztepe’yi evi gibi, ailesi gibi gördü. 1994 yılında tesislerden adımını attı. 24 yıl alnının teri çalıştı, kazandı. 3 yıl önce emekli oldu. Rahatsızlandı, uzadı süreç. Hastanede tedavi görüyordu son nefesini verdi Göztepe’nin Esma Ana’sı, Esma Edebali. Göztepe’nin efsane adayı kaptanı Halil Akbunar ile yönetici Talat Papatya son yolculuğa uğurlarken hazır bulundu. Kabrin üstüne Esma Ana yazılı Göztepe forması bırakıldı. 24 yıl süresince tesislerde, kulüpte çayını, kahveni, çorbanı içmişliğimiz mutlaka vardır. Hakkını helal et Esma Ana, mekânın cennet olsun.

MHK’Yİ HAKEMLER SEÇMELİ
Kulüpler gözünü açmaya başladı. Haklarına sahip çıkıyorlar. ‘Böyle gelmiş böyle gider’ zihniyetini değiştirmekte kararlılar.  Şükürler olsun. Daha etkili rol almalılar. Yayın hakları tekrar gözden geçirilmeli. Özellikle kulüplerin, futbolcuların selameti açısından bir kez daha fark yaratılmalı. Hakem konusunda da devrim yapılmalı. Merkez Hakem Kurulu mesela, ‘Biz seçtik oldu’ zihniyeti bırakılmalı. Yoksa ‘adalet’ hakkaniyetle dağıtılması gereken bir kavram olması yerine, ulaşılamayan, erişilemeyen bir kelime olarak kalır. ‘Bugün sana bir şey verilirse, taltif edilirsen’ hemen sevinme. Yarın ‘senden mutlak bir şey isterler’. Döngü böyle işler. Yutkunur kalırsın. MHK adayları listelerini hazırlar, hakemler seçer, göreve gelirler. 2 yıl da yeterli, görev süresi. Bu kadar basit, istenirse eğer.
 
KUŞADASISPOR 3.LİG’DE

Iğdır Belediyespor, Orduspor 1967, Kuşadasıspor ile Hendekspor final maçlarını da kazanarak 3.Lig’e çıkmayı başardı. Iğdır Belediyespor 5 yıl önce kuruldu BAL’daki ilk yılında büyük bir zafere imza attı. Muhammet Çiçek’in golüyle Diyarbakırspor’u 1-0 yenerek, ilk kez profesyonel ligde mücadele etme hakkı kazandı. Orduspor 1967 bildiğiniz süper ligin emektar takımı. Ege temsilcimiz Kuşadasıspor bir zamanların bildiğiniz Kuşadası Gençlikspor’u. 20 yıl süren hasret dolu, uzun aradan sonra 3.Lig yüzü gördü Kuşadasıspor. Sakarya temsilcisi Hendekspor bu sezon oynadığı 7 maçı da kazanarak tarihinde ilk 3.Lig’e çıkma başarısı gösterdi. Hepsini tebrik ederim, hayırlı uğurlu olsun. Darısı İzmir ve Ege ekiplerinin başına.

ÖP ELİNİ BAŞKAN
20 yıl İzmir ASKF’ye hizmet veren Kadri Yatkın’ın elini öptü devir teslim töreninde yeni başkan Efkan Muhtar. İzmir’e çok yakışan güzel bir tablo oldu bu da kongrede yaşanan güzellikler de. Şimdi amatörler için çalışma vakti. Hayırlı uğurlu olsun tebrikler. Teşekkürler Kadri Yatkın başkanım, teşekkürler Kadir Akbulut ağabeyim. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda sadece futbol var, adında futbol yok, spor var. Ata sporumuz güreş yok mesela, masa tenisi, voleybol, basketbol yok, diğer branşların hiçbiri yok. Ama adında spor kelimesi geçiyor, futbol olarak düzeltilmeli. Böylesi daha etik olur.
SADETTİN AĞABEYİM ÜZDÜ
Eşrefpaşa çocuğu, Atilla Mahallesi’nden. Tırnaklarıyla kazı kazıya çalışa, okuya bugünlere geldi. Üçyol civarında binlerce gencin üzerinde emeği vardır. Kötü alışkanlıklardan kurtardı, sokaktan topladı. Milli sporcu yaptı, çoğunun mesleği, işi oldu, para kazandılar Dr.Sadettin Yağdıran ağabeyim sayesinde. Allah razı olsun. Bir gıdım da olsa kasıntılığını, mıymıntılığını, işgüzarlığını hiç görmedim. Yapmazdı, yapmadı. Atillaspor’u bugünlere taşıdı. İzmirspor’da yöneticilik, divan kurulu başkanlığı, kulüp doktorluğu yaptı. Bizzat şahit oldum. Sakatlığa rağmen ‘Oynarsın hadi koçum’ derler ama Sadettin ağabeyim ‘Önce sağlık kendini iyi hissettirmiyorsan oynama’ derdi. Önce insan, önce hekim oldu. Sizi iyi bilirdik, iyi biliriz, hakkınızı helal edin. Bizlerin hakkımız yok ama olsa da helal olsun, uğurlar olsun güzel insan, Yağdıran ailesine, sevenlerine sabır diliyorum.
SON DÜDÜĞÜ ÇALMADIN
Ege Üniversitesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde 1 haftadır tedavi gören Yıldıray kardeşim için umutlar gittikçe tükeniyor. Güzel habere hasret kaldık. Solunum cihazına bağlı tedavisine devam ediliyor. Tepki vermiyor bedeni. Yüksek tansiyonu beynini, dolaşım sistemini, sinir sistemini harap etti. Dua ediyoruz, umut ediyoruz, bekliyoruz. Hadi be Yıldıray’ım senin bana ‘Meto’ dediğin an meğer ne de güzel dakikalarmış. Keşke ayağa kalksan da ağzı dolusu yine ‘Metooo’ desen, ne de güzel olur. Son düdüğü daha üflemedin, sen bitirmeden bitmez, haydi koca adam.
TEKNİK HEYETİN ZAFERİ
2.Lig’de, 3.Lig’de, hatta Türkiye Kupası’nda zaferden zafere koşan Kuşadasıspor için yepyeni bir dönem başladı. 2000-2001 sezonunda profesyonel ligden amatör kümeye bir düştü. Düşüş o düşüş. Bir daha da çıkamadı. Yıllar yılları kovaladı. Çok badireler atlatıldı. Korona salgınına rağmen 8 aydır düzenli olarak idman yaptılar. Azmettiler, sabrettiler. Uyumlu teknik heyet, başarıdaki en büyük payın sahibi. Gürkan Ferhatoğlu, Sercan Yıldırım ile Şenol Sevindi. İyi çalıştırdı, psikolojik olarak da iyi hazırladı. Yılların emektar file bekçisi, İzmir’in saygın ismi Şenol Sevindi, seri penaltıları da iyi hesaplayarak genç isim Bartu’yu hazırladı. Bartu da iki penaltıyı kurtararak son ve en önemli galibiyette pay sahibi oldu. 2.Lig ekibi Yeni Nazillispor’un arından 3.Lg’e yükselen Kuşadasıspor Aydın’ın profesyonel liglerdeki ikinci ekibi oldu. Hoş geldin Kuşadası.
İNCU GÖREVE İADE
ASKF’nin yeni yönetimindekilerin hepsi erkek. Kadın hiç yok. Kadın futbolundan sorumlu olması gerek. O da erkek olacak mecburen ama. Daha belirlenen isim yok. Büyük ihtimalle İkinci Başkan Ali Alanç Kadın Futbolu Sorumlusu olur diye düşünüyorum. İzmir Futbol İl Temsilcisi idi, kenara alındı. Gayet de başarılı götürüyordu Mehmet İncu. Dinlendi diyelim bir süre. Şimdi daha iyi hazırlandı dersine, görevine, iyi çalıştı. Vakit o vakit göreve iade zamanı. Mazbata da alındı, sıra geldi icraata. Mehmet İncu tribünlere, sahalara dönüyor. İncu için çalışma vakti.
İŞTE TAM LİSTE 
Kongre öncesi liste verilmedi, açıklanmadı. Salonda açıklandı. Söz uçar yazı kalır diyerek yine de yayınlayalım.  İzmir ASKF’deki tüm isimler şöyle; Efkan MUHTAR, Ali ALANÇ, Nedim TOPALOĞLU, Hakan DÜZDEMİR, Burhan YILMAZ,  İbrahim Ozan BEŞYILDIZ, Kadir DURSUN, Muharrem TÜRKBEN, Behram ÜSTÜN, Yasin SATIR, Ogün YILMAZ, Yasin DİNSEVER, Orhan YILDIZ , Ahmet ÖNCEL, Metin ACAROĞLU, Eray BÜYÜK , Özay YÜCEL, Mazlum Muammer ŞENTÜRK, Hüseyin GÜLER, Necip ATEŞOĞLU , Mesut CEYLAN,  Cafer ÇAMOĞLU, Serkan GÖKNAR, Halil İbrahim AKTAŞ, Refik OĞUZ,   Metin KÜÇÜK, Şefik YILMAZ, Mehmet Emin ULUÇEŞME, Mehmet BALOĞLU, Mehmet Ali AKAR , Orhan ÖZUĞUR.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.