Pakistan’dan dikkat çeken KKTC paylaşımı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 00:25

Pakistan’dan dikkat çeken KKTC paylaşımı

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçiliği’nden bir heyet, KKTC’ye 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirecek. KKTC’yi resmi olarak tanımayan Pakistan’ın, ziyaret duyurusunu resmi hesabından ‘KKTC’ ifadesini kullanarak yapması dikkat çekti.

Pakistan’dan dikkat çeken KKTC paylaşımı
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2021 - 20:21

4580 Okuma

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından, konsolosluk heyetinin 11-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 3 günlük bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

BÜYÜKELÇİLİK’TEN KKTC ZİYARETİ

Paylaşılan mesajda, “Büyükelçiliğin Konsolosluk Ekibi, 11-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirecektir” denilerek görüşmelerin tarih, saat ve mekan gibi bilgilerine yer verildi.

Embassy’s Consular Team will be undertaking a 3 days visit to Turkish Republic of Northern Cyprus from 11-13 July 2021. Available slots for community interaction are as follows:
12July: 5-8 pm,Lefkosa
13July: 6-9 pm,Girne
Venue of community interaction will be conveyed shortly.

— Pakistan Embassy Turkey (@PakinTurkey) July 10, 2021

PAKİSTAN’DAN KKTC’Yİ TANIMA HAMLESİ

Normal gibi gözüken bu mesajda ‘Turkish Republic of Northern Cyprus’ (KKTC) ifadesine yer verilmesi dikkat çekiyor. Çünkü Pakistan, KKTC’yi resmi olarak tanımıyor. Bu paylaşım bu yönde bir adımın atılıp atılmayacağına yönelik sorulara neden oldu.

5 ÜLKE TANIYACAK İDDİASI

Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nin ardından KKTC’nin beş ülke tarafından tanınması gündeme gelmişti. Rum basınında yer alan haberlerde, Türkiye’yle kardeş ülkeler Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya’nın KKTC’yi tanımaya hazır olduğu belirtilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.