Taliban’dan Türkiye’yi de ilgilendiren açıklama: Eğer anlaşırsak saldırıları durduracağız | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 09:41

Taliban’dan Türkiye’yi de ilgilendiren açıklama: Eğer anlaşırsak saldırıları durduracağız

Rusya’nın başkenti Moskova’da temaslarda bulunan Taliban heyeti, yaptığı açıklamada, Kabil’deki hükümetle ateşkesi görüştüklerini belirterek, “ABD’ye, Afganistan’daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik” dedi.

Taliban’dan Türkiye’yi de ilgilendiren açıklama: Eğer anlaşırsak saldırıları durduracağız
Son Güncelleme :

09 Temmuz 2021 - 15:12

1440 Okuma

ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle dünyanın gözü bir anda bu ülkeye çevrildi.

Katar ve Pakistan’da da temaslarını sürdüren ve dün İran’la görüşen Taliban, bugün de Rusya’nın başkenti Moskova’da temaslarda bulundu.

Taliban heyeti Moskova’da şu açıklamayı yaptı:

“Kabil’deki hükümet ile ateşkesi görüşüyoruz, Doha’daki görüşmeler başarılı olursa saldırılarımızı durduracağız. Afganistan’daki iktidarı tümüyle gasp etmeyi hedeflemiyoruz. Washington’a, Afganistan’daki eyaletlerin başkentlerine saldırmayacağımıza dair söz vermedik.

Amacımız tamamen gücü kendimizde toplamak değil. Şu anda Afganistan topraklarının yüzde 85’i kontrolümüz altında. Tarafımızca kontrol altında olan topraklarda ve sınırlarda gümrükler açık olacak, ticaret normal bir şekilde yapılabilecek.”

Yaklaşık 500 civarında askerle Afganistan’da NATO görevi yürüten Türkiye, ABD’nin çekilmesinden sonra Kabil Havalimanının korunması ve işletilmesi görevine talip olmuştu. ABD ve NATO’dan bu konuda lojistik, askeri ve ekonomik olarak güvence isteyen Ankara, Washington’la anlaşırsa görevin icrasına başlayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.