Karşıyaka da drone eğitimi tamamlandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 10:49

Karşıyaka da drone eğitimi tamamlandı

Karşıyaka da drone eğitimi tamamlandı
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 22:07

1570 Okuma

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Toplam 16 saat teorik eğitim ve yarım saatlik uçuş eğitiminin ardından sertifika almaya hak kazanan 25 öğrenci ehliyetlerine kavuştu. Eğitim, ilçedeki 12-18 yaş aralığında dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve maddi imkanları kısıtlı gençlere ücretsiz olarak verildi. Eğitim sonrası gençler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) onaylı IHA – 0 Ticari Pilot Sertifikası, IHA – 0 Ticari Pilot Ehliyeti, IHA Bakım Onarım Eğitim Sertifikası ve Radyo/Telsiz Haberleşme Sertifikası sahibi oldu.

YERELDE KALKINMA

Konu ile ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay şu ifadeleri kullandı: ”Genç işsizliğin önemli bir problem olduğu ülkemizde, ilçedeki genç nüfusun rekabet gücünü artıracak bu tür eğitimlere yerelde kalkınma faaliyetleri kapsamında ağırlık vereceğiz” dedi.

Kaynak: Bültenler

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.