Korkuya kapılan Yunanistan’dan Almanya’ya çağrı: Türkiye’ye satmayın | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:35

Korkuya kapılan Yunanistan’dan Almanya’ya çağrı: Türkiye’ye satmayın

İngiltere merkezli Economist dergisi, Türkiye’nin Alman tasarımı Reis Sınıfı denizaltılar ile Ege Denizi’nde Yunanistan’a karşı üstünlük kazandığını yazdı. Bir Yunan yetkili, Almanya’dan Türkiye’ye satış yapmamasını istedi.

Korkuya kapılan Yunanistan’dan Almanya’ya çağrı: Türkiye’ye satmayın
Son Güncelleme :

04 Temmuz 2021 - 9:49

1310 Okuma

Economist dergisi, bu haftaki sayısında, Türkiye’nin Alman tasarımı Reis Sınıfı denizaltılar ile Ege Denizi’nde Yunanistan’a karşı üstünlük elde ettiğini belirtti.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Piri Reis denizaltısını mart ayında Gölcük Tersanesi’nde suya indirildiğini hatırlatan dergi, bu gelişmeye ilişkin “Türkiye donanması için bir zafer ve Yunanistan için bir baş ağrısı” yorumunda bulundu.

“YUNANİSTAN, ALMANYA’NIN DENİZALTILARI BAŞKA ÜLKELERE SATMASINI İSTİYOR”

Türk donanmasındaki teknolojik üstünlüğüne vurgu yapılan makalede, “Bu Yunan-Türk geriliminin yaşandığı sığ sular için mükemmeldir” denildi.

Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde Türkiye karşısında provokatif bir tutum sergileyen Yunanistan’ın denizaltılar karşısında zor bir durumda kaldığının vurgulandığı makalede, “Atina yönetimi, Almanya’dan satışları durdumasını ve denizaltıları başka bir ülkeye satmasını istiyor.” ifadeleri yer aldı.

“BİZ ŞU ANDA BU TÜRKİYE’YE SATMAYIN DİYORUZ”

Haberde ismi açıklanmayan bir Yunan yetkilinin “Biz denizaltıları Türkiye’ye satmayın demiyoruz. Biz, ‘şu anda bu Türkiye’ye satmayın’ diyoruz” sözlerine de yer verildi.

Ancak dergi, “Yunanistan’ın çağrılarının ise nafile kaldığını” belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.