Alman komutandan Türk SİHA’ları ile ilgili çarpıcı itiraf | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 05:59

Alman komutandan Türk SİHA’ları ile ilgili çarpıcı itiraf

Alman ordusunun Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’a karşı savaşmış olması ihtimalini değerlendiren Alman Yarbay Michael Karl, “Türk SİHA’larına karşı pek şansımız olmazdı” dedi.

Alman komutandan Türk SİHA’ları ile ilgili çarpıcı itiraf
Son Güncelleme :

14 Haziran 2021 - 11:55

1720 Okuma

Alman Savunma ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde (GIDS) uzman olarak görev yapan Yarbay Michael Karl, “Almanya ordusu eğer Azerbaycan’la Karabağ mücadelesine girmiş olsaydı, kazanmak için pek şansı olmazdı” dedi.

Son dönemde Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ gibi coğrafyalarda kendisini gösteren “yeni savaş düzeni” hakkında değerlendirmelerde bulunan Yarbay Karl, savaş alanlarında silahlı insansız hava araçlarının kullanımının önemine değindi.

“ALMANYA, BÖYLESİ BİR GÜCE KARŞI KENDİSİ YETERİNCE KORUYAMAZDI”

Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında kullandığı SİHA ve kamikaze drone’larına atıf yapan Alman komutan, “Alman ordusu böylesi silah sistemlerinin karşısına çıkmış olsa, kendisini yeterince korumayı başaramazdı” diye konuştu.

“MODERN SAVAŞ ALANLARINDA SON TEKNOLOJİ ARAÇLARA SAHİP OLMAK ZORUNDASINIZ”

SİHA savunmasının standart hava savunma sistemlerinden farklı olduğunun altını çizen Yarbay Michael Karl şunları kaydetti:

“Modern savaş alanlarında hayatta kalabilmek için yeni teknolojilere, son teknoloji savaş araçlarına sahip olmak zorundasınız. Almanya bu konuda çok da kötü sayılmaz, ancak geleceğin savaş teknolojileri, hızına erişilmesi zor bir ivmeyle gelişmeye devam ediyor. Alman ordusunun da bu hıza ayak uydurabilmesi gerekir.”

“TÜRKİYE SİHA’LARIN AKTİF KULLANIMI VE İHRACATI KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI”

Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda ABD, Çin, İsrail ve Türkiye’nin küresel piyasayı domine ettiğini belirten Yarbay Karl, özellikle Türkiye’nin son yıllarda hem SİHA ihracatı hem de SİHA’ların sahada aktif kullanımı adına önemli adımlar attığını vurguladı.

“KARGU-2 İLE BİRLİKTE İNSAN GÜCÜ ARTIK SAVAŞ ALANINI TERK ETMEYE BAŞLADI”

Bayraktar TB2 SİHA’ların Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ coğrafyalarında aktif, etkili ve başarılı bir şekilde kullanıldığını hatırlatan Alman komutan, “Türk yapımı Kargu-2 drone’ları, herhangi bir insan kontrolü olmaksızın, yalnızca yapay zekâ ile düşmanı tanımlayarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdi. İnsan gücü artık savaş alanlarını terk etmeye başladı” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.