G7 ülkeleri 1 milyar Covid-19 aşısı bağışlayacak | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 16:49

G7 ülkeleri 1 milyar Covid-19 aşısı bağışlayacak

İngiltere’de düzenlenen G7 Liderler Zirvesi’nde gelişmekte olan ülkelere 1 milyar doz Covid-19 aşısı sağlanmasına yönelik anlaşmaya varan liderler, daha fazla aşı dozunun bağışlanması için G20 ve diğer ülkelerle çalışacaklarını bildirdi.

G7 ülkeleri 1 milyar Covid-19 aşısı bağışlayacak
Son Güncelleme :

13 Haziran 2021 - 14:49

1620 Okuma

İngiltere’nin Cornwall bölgesindeki Carbis Körfezi’nde gerçekleşen G7 Liderler Zirvesi’nde bir araya gelen liderler, gelişmekte olan ülkeler için önümüzdeki yıl boyunca 1 milyar doz Covid-19 aşısı sağlanması konusunda anlaştı. G7 zirvesinde belirlenen ortak bildirinin taslağında, “Carbis Körfezi de dahil olmak üzere Şubat 2021’deki son görüşmemizden bu yana verilen taahhütler ile gelecek yıl boyunca 1 milyar doz aşı sağlanacak.Önümüzdeki aylarda bu katkıyı artırmak için özel sektör, G20 ve diğer ülkelerle birlikte çalışacağız” ifadeleri yer aldı.İki diplomatik kaynağın açıklamasına göre, ortak bildirinin kesinleşmiş taslağının zirvenin 2’inci gününün ardından cumartesi gecesi büyük ölçüde tamamlandığı belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.