Defineciler 3 bin rakımdaki mağarayı tahrip etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:38

Defineciler 3 bin rakımdaki mağarayı tahrip etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) adına Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu başkanlığında Gürpınar ilçesinde başlatılan arkeolojik yüzey araştırmasında 3 rakımdaki mağarada definecilerin tahrip ettiği alanlarla karşılaştılar.

Defineciler 3 bin rakımdaki mağarayı tahrip etti
Son Güncelleme :

11 Haziran 2021 - 15:49

1660 Okuma

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleriyle Van’ın Gürpınar ilçesi, “Van İli Gürpınar İlçesi Arkeolojik Yüzey Araştırması” Bakanlığımız ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi adına Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu başkanlığında arkeolojik yüzey araştırması başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında Gürpınar ilçesine bağlı Yedisalkım (Put) Mahallesi’nde 3 rakımımda bulunan mağaralardaki kaya resimleri incelemeye giden heyet, kaçak define avcıların tahribatı ile karşılaştılar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.