COVID-19 salgınında ilk G7 Zirvesi başlıyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 15:47

COVID-19 salgınında ilk G7 Zirvesi başlıyor

Dünyanın ekonomisi en gelişmiş 7 ülkesinin liderleri, Covid-19 salgının başlamasından bu yana ilk kez İngiltere’de bugün başlayan G7 zirvesinde bir araya gelecek. Covid-19 salgınından, bölgesel sorunlara, iklim değişikliğinden dünya ekonomisine kadar birçok küresel sorun Cornwall’daki Carbis Koyu’nda yapılan zirvede ele alınacak.

COVID-19 salgınında ilk G7 Zirvesi başlıyor
Son Güncelleme :

11 Haziran 2021 - 15:25

1770 Okuma

Dünyanın ekonomisinin en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi’nin 47.’si İngiltere’nin ev sahipliğinde Cornwall’daki Carbis Koyu’nda bugün başlıyor. 13 Haziran’a dek dünya gündeminin masaya yatırılacağı zirvede, Covid-19 salgını, küresel ve bölgesel siyasi sorunlar, iklim değişikliği ve dünya ekonomisi gibi önemli başlıklar ele alınacak. Yoğun salgın tedbirleri altında İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın başkanlığını yapacağı zirve, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’ı bir araya getirecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.