Son dakika: Tarihi Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den flaş açıklama! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 02:44

Son dakika: Tarihi Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den flaş açıklama!

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın ilk yurt dışı ziyaret programında Başkan Erdoğan ile görüşmeyi öncelik edindiğini belirterek, 14 Haziran’daki görüşmenin “yüz yüze diplomasi için bir fırsat” olacağını vurguladı.

Son dakika: Tarihi Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi ABD’den flaş açıklama!
Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 6:38

1340 Okuma

Psaki, ABD Başkanı Biden’ın Washington’dan İngiltere’ye seyahat ettiği sırada uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden’ın 14 Haziran’da Brüksel’de yapacakları ikili görüşmeden beklentilerinin ne olduğunun sorulması üzerine Psaki, “Bu ilişki, yapıcı bir şekilde birlikte çalışmaya devam edilmesi gerektiğini hissettiğimiz alanların ve fırsatların olduğu, aynı zamanda ciddi anlaşmazlıklar yaşadığımız alanların da olduğu bir NATO ortağıyla olan ilişki. Bu, Başkan Biden’ın, ilk yurt dışı ziyaretinde ikili görüşmeyi öncelik edinmenin önemli olduğunu hissettiği yüz yüze diplomasiye sahip olmak için bir fırsat.” ifadesini kullandı.

Joe Biden'dan kritik toplantı öncesi açıklama!Joe Biden’dan kritik toplantı öncesi açıklama!

Psaki, söz konusu görüşmede masada hangi konuların olacağı sorusuna ise “Küresel toplumu etkileyen bölgesel güvenlik konularını görüşeceklerine eminim, aynı şekilde Kovid-19 ve ekonomi de konular dahilinde olacaktır. Görüşme zamanı yaklaştıkça elimizde daha çok detay olacaktır.” yanıtını verdi.

Son dakika: Tarihi Biden-Erdoğan görüşmesi öncesi ABD'den flaş açıklama!

BİDEN’IN 1 HAFTALIK AVRUPA ZİYARETİ TAKVİMİ

ABD Başkanı Biden’ın bugün başlayan turunda ilk durağı İngiltere olacak. Biden, burada Başbakan Boris Johnson ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ile görüşecek ve 11-13 Haziran tarihleri arasında G7 Zirvesi’ne katılacak.

Biden, İngiltere’nin ardından 13 Haziran günü Belçika’nın başkenti Brüksel’e geçecek. 14 Haziran’da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’ne katılacak olan Biden, burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başkan olarak ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirecek. Görüşmede ikili ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alınması bekleniyor.

Biden, 15 Haziran’da Brüksel’deki ABD-AB Zirvesi’ne katılacak ve ardından 16 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.