HAKKINI HELAL ET NEJAT USTAM | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 21:57

HAKKINI HELAL ET NEJAT USTAM

HAKKINI HELAL ET NEJAT USTAM
Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 21:40

1520 Okuma
Gazeteciliğin gazetecilik Hürriyet’in de Hürriyet olduğu zamanlar, 90’lı yıllar. Topçu’nun Yeri, Bilal İnci’nin Lokantası, Tütün Deposu’nun arasında kalan 4 katlı Hürriyet Gazetesi’ndeyiz. Dibinde yemekhane ve matbaa vardı. Şimdiki teknolojik imkanlar yoktu. Pazar gecesi deplasmandan gelecek arkadaşlarımızı beklerken, işimizi bitirir kapının önündeki uzun yolda top bile oynardık. Nejat Bekmen ağabeyimiz vardı, Yazı İşleri’nde. 2.Katta idi ve yanında arşiv odası vardı. Habere uygun dialardan vesikalık, portre fotoğrafı bulmak asıl işimdi, zevkle yapardım. Haber üzüntülü ise ona göre, sevinçlisi gülen yüz pozu seçerdim. Girip çıkarken de yan gözle yazı işlerine şöyle bir bakardım, merak ederdim. Orası bambaşka bir dünyadır zira.
O GAZETENİN KOKUSU VAR YA
Yasak değildi ama mahrem odası idi sanki, girmek bakmak caiz değildi. Çarpılabilşrdin Allah muhafaza. Gençlik işte deli kan yani. Kimler yoktu ki. Solda Muammer Yüksel (merhum), Talat Kırcan, Nefise Kömürcüler, Murat Tepebaşılı, sağda Ahmet Serçe, Adnan Sökmen, Rahmi Hatipoğlu, Seçkin İyener. Tam karşıda, oval de oldu dikdörtgen de masada Nejat Seçen, İbrahim Irmak, Durmuş Odabaşı, Hüsnü Okumuş (merhum), Levent Bimen, Melih Dizdaroğlu, Nejat Bekmen, adını unuttuklarım varsa affola. Bir gün merak ettim, tashih edilmiş A4 boyutundaki sarımtırak renkteki teksir kağıtları elimde. Selam verdim gözlerim sayfalarda haliyle merak işte, aşk işte. Hiç unutmam daha çömezdim. Sayfanın altlarına bakıyorum, kutulara. Nejat abim ‘Meto gel bak senin haberin üstte’ dedi, meğer manşet olmuşum, haberim yok. Hemen sözlerini ilave etti, ‘Metin’in imzasını unutmayın, ismi tam sığsın’ dedi. Yaş 19, içim kıpır kıpır, siyah beyaz sayfa, fotoğraf yeri de kap kara, o havaya giremiyorsun, ahenk var renk yok, sabahı sabah ettim.
RESMİYE ABLAMA SABIR DİLİYORUM
Erkenden kalkıp Eşrefpaşa Bayramyeri’ndeki köşedeki gazete bayinden cebimden parayla aldım, bekleyemezdim. 3 adet gazeteyi, açtım, hemen oracıkta, kokladım içime çektim, gören bu ne böyle der, o hesap. İşte bu kokudur beni, bizleri yakan, yıllardır da yazdıran. Ekmek kokusu, gazete, kitap, kâğıt kokusu bir de evlat kokusu. İsimlerini yazmaya çalıştığım büyüklerimin emeği çok geçti. Benim hakkım filan geçmedi, geçti ise de helali hoş olsun. Nejat Bekmen ağabeyimin çok hakkı geçti, destek oldu, emek verdi, emeği vardır üzerimde Allah razı olsun. Hakkını helal Nejat abi Allah gani gani rahmet eylesin, mekânın cennet olsun. 61 yaşında idi daha. 36 yıllık hayat arkadaşı Resmiye ablama da başsağlığı ve sabır diliyorum, bir gün bir yerlerde sayfalar yapma dileğiyle. Söz manşetlik olacak, asparagas değil hem de. Canım ağabeyim, ruhun şad olsun, yaktın, geçtin.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.