Fransa’da sağlık kartı uygulaması yürürlüğe giriyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Nisan 2024 - 02:45

Fransa’da sağlık kartı uygulaması yürürlüğe giriyor

Fransa’da en az bin kişinin bir araya geldiği şenlik, kültür ve spor etkinliklerine katılmak isteyen 11 yaş ve üzerindeki tüm kişiler için zorunlu sağlık kartı uygulaması bugün itibariyle başlıyor.

Fransa’da sağlık kartı uygulaması yürürlüğe giriyor
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 13:22

4920 Okuma

Fransa’da korona virüs (Covid-19) bulaşma riski taşınmadığının kanıtlanmasını amaçlayan “sağlık kartı” uygulaması bugün itibariyle yürürlüğe giriyor. Ülke genelinde en az bin kişinin bir araya geldiği şenlik, kültür ve spor etkinliklerine katılmak isteyen 11 yaş ve üzerindeki tüm kişiler için sağlık kartı zorunlu olacak. Etkinliklerin arasında konferanslar, festivaller, sanat gösterileri, ticari fuarlar, spor aktiviteleri de bulunuyor.QR kodlu dijital veya kağıt formatında olacak sağlık kartında, kişilerin Covid-19’a karşı aşılanıp aşılanmadığı, PCR veya hızlı antijen test sonuçları veya hastalığın tedavi edilip edilmediğine dair bilgiler yer alacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.