Europol’den küresel operasyon açıklaması: ‘800 kişi gözaltına alındı’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 12:04

Europol’den küresel operasyon açıklaması: ‘800 kişi gözaltına alındı’

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), şifreli iletişim uygulaması kullanan suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 800 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Europol’den küresel operasyon açıklaması: ‘800 kişi gözaltına alındı’
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 16:05

1650 Okuma

Şifreli iletişim uygulaması kullanarak dünya genelinde faaliyet sürdüren suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonların detayları netleşiyor. Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yapılan açıklamada, “Truva Kalkanı” adı verilen operasyonlar kapsamında 700 evde arama yapıldığı ve 800 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile ortaklaşa geliştirilen operasyonda 8 tondan fazla kokain, 22 ton kenevir, 2 ton sentetik uyuşturucu, 6 ton sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme, 250 ateşli silah, 55 lüks araba ve çeşitli para ve kripto para birimlerinde 48 milyon dolar ele geçirildiği belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.