Afyonkarahisar’da yağlık gül hasadı başladı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 16:38

Afyonkarahisar’da yağlık gül hasadı başladı

Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi, Isparta’dan sonra gül üretiminin en yaygın olduğu ilçelerden biri. İlçede yıllık 900 dekarlık alanda gül üretilirken yağlık gül hasadının başlamasıyla bu yıl 170 ton gül toplanması bekleniyor.

Afyonkarahisar’da yağlık gül hasadı başladı
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 16:06

2780 Okuma

Lavanta ve yağlık gül üretimiyle son yıllarda adından bir hayli söz ettiren Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gül hasadı başlıyor. Çiftçiler tarafından ailecek toplanan güller ilçede bulunan tüccarlara satılıyor. Kuraklık nedeniyle gül veriminin yüzde 40 oranında düşüş yaşandığı Dazkırı ilçesi Darıcılar köyünde gül üretimi yaygın olarak yapılıyor.“Sabahın ilk ışıklarıyla güller toplanmaya başlıyor”Dazkırı Kaymakamı Sercan Sakarya, geçen yıl 250 ton gülün toplandığı ilçede bu yıl kuraklık nedeniyle 170 tonluk bir verim beklendiğini kaydetti. Sakarya, “İlçemizde gülün ve lavantanın önemi çok büyüktür. Şuan burada bulunduğumuz Darıcılar köyünde Isparta gülü olarak adlandırılan yağlık gül üretimi yapılmaktadır. Çiftçi Kayıt Sistemine göre yaklaşık 900 dekarlık alanda gül üretimi yapılmaktadır.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN