Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu: PKK ortak düşman | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 12:42

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu: PKK ortak düşman

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu, terör örgütü PKK’nın Duhok’ta Peşmerge güçlerine düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, “PKK terör örgütü hem Türkiye hem Irak hem de IKBY’nin ortak düşmanıdır” denildi.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu: PKK ortak düşman
Son Güncelleme :

06 Haziran 2021 - 13:12

2140 Okuma

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “PKK terör örgütü tarafından bugün düzenlenen terör saldırısında 5 Peşmerge mensubunun hayatını kaybetmesi ve 4’ünün de yaralanmasından üzüntü duyduk” ifadelerine yer verildi.

ORTAK DÜŞMANDIR

Açıklamada, “PKK terör örgütü hem Türkiye hem Irak hem de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) ortak düşmanıdır. Bu ortak tehditle mücadeleye matuf adımlarda IKBY makamlarının yanındayız” denildi.

PEŞBERGEYE PUSU KURULDU

IKBY Peşmerge Bakanlığı, PKK’nın Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurduğu açıklanmıştı.

Açıklamada, saldırı sonucu 5 Peşmerge’nin öldüğü, 4 Peşmerge’nin yaralandığı aktarılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.