Irak ordusundan sert PKK açıklaması! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 14:48

Irak ordusundan sert PKK açıklaması!

Irak ordusu, terör örgütü PKK’nın Duhok’ta Peşmerge güçlerine düzenlediği saldırıya tepki göstererek, suçluların cezalandırılacağını bildirdi.

Irak ordusundan sert PKK açıklaması!
Son Güncelleme :

06 Haziran 2021 - 8:58

1330 Okuma

Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, yaptığı yazılı açıklamada, “Duhok’ta Iraklı olmayan silahlı gruplar tarafından Peşmerge güçleri bünyesindeki Irak askeri birliğinin uğradığı korkakça terör saldırısını kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

PKK'dan Peşmerge'ye tuzak! 5 ölü, 2 yaralıPKK’dan Peşmerge’ye tuzak! 5 ölü, 2 yaralı

Güvenlik güçlerinin saldırıya ilişkin soruşturma açtığını belirten Resul, Iraklıların canına ve güvenliğine kastedenlerin cezalandırılacağını ifade etti.

Resul, Irak Silahlı Kuvvetleri’nin, tüm ülke toprakları üzerinde egemen olduğunu, içerden ve dışardan gelebilecek ihlalleri engellediğini ve “Irak’ın, komşularına yönelik herhangi bir saldırının hareket noktası olmaması” yönündeki anayasal prensibi desteklediğini aktardı.

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu: PKK, Türkiye, Irak…

IKBY Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, PKK’nın Duhok’un Amedi ilçesinde Peşmerge güçlerine pusu kurduğu bildirilmişti.

Açıklamada, saldırı sonucu 5 Peşmerge’nin öldüğü, 7 Peşmerge’nin yaralandığı aktarılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.