ABD’de yaşayan Türk gencinin başarı hikayesi! 100 bin dolar kazanç elde etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 04:36

ABD’de yaşayan Türk gencinin başarı hikayesi! 100 bin dolar kazanç elde etti

Türkiye’de üniversiteden mezun olduktan sonra ABD’ye yerleşen Oğuzhan Sefa Yıldız, pandemi sürecinde ikinci el kitapları internet üzerinden satarak 100 bin doların (866 bin TL) üzerinde kazanç elde etti.

ABD’de yaşayan Türk gencinin başarı hikayesi! 100 bin dolar kazanç elde etti
Son Güncelleme :

06 Haziran 2021 - 8:54

2870 Okuma

İstanbul’da 1995 yılında doğan Oğuzhan Sefa Yıldız, Anadolu Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu okuduğu sırada yaz aylarını Work and Travel ile ABD’de geçirdi. Yıldız, daha sonra ABD’ye yerleşerek burada internet üzerinden ikinci el kitap satışı yapmaya başladı.

Avrupa ve Amerika başta olmak üzere 20 ülke ve 50’den fazla şehir gezdiğini ifade eden Yıldız, “ABD’de 2018’den 2020’ye kadar çeşitli işler yaptıktan sonra, Covid-19 süreci başladı. Tüm dünyada olduğu gibi ABD’de de herkes evlerine kapandı. E-ticaret dediğimiz, online alışveriş sitelerinde büyük bir talep oluştu. Ben de bu süreçte krizi fırsata çevirmeye çalıştım. Aklıma kitaplar geldi. Herkes eve kapanmışken bolca vakitleri olur ve bolca kitap okumak isterler. Bu yüzden ikinci el kitap satışına başladım” dedi.

İŞE BAŞLADIKTAN 5-6 AY SONRA DEPO KİRALADI

Oğuzhan Sefa Yıldız, internet üzerinden kitap satmaya başladıktan 5-6 ay sonra Massachusetts eyaletinde bir depo kiraladığını belirterek, “Bu işe amatör bir şekilde başladım. Kendi evimde ve arabamla bu işi yapıyordum. Hangi kitapların satılıp hangilerinin satılmayacağını listeleyip, internet üzerinden satışına başladım. Sonra, yaz aylarında ABD’de kısıtlamaların gevşemesiyle biz de daha fazla kitap bulduk ve daha fazla kitap sattık. İşe başladıktan 5-6 ay sonra depo kiraladım. Daha sonra toplu şekilde kitaplar almaya başladık” diye konuştu.

Yıldız, istikrarlı ve mutlu şekilde yoluna devam ettiğini ifade ederek, 4 ABD’liyi de yanında işe aldığını, bu kişilere istihdam sağladığını sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.