Yunanistan’dan yeni tahrik: Ülkemizde Türk azınlık yok! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 08:26

Yunanistan’dan yeni tahrik: Ülkemizde Türk azınlık yok!

Türklere yönelik baskı ve provokatif eylemler gerçekleştiren Yunan hükümeti, Türk azınlıklar hakkında çok tartışılacak bir açıklamada bulundu., Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkleri yok sayarak “Yunanistan’da Türk azınlık yoktur” dedi.

Yunanistan’dan yeni tahrik: Ülkemizde Türk azınlık yok!
Son Güncelleme :

05 Haziran 2021 - 6:27

6140 Okuma

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın Patras’ta şehrinde düzenlenen 9. Bölgesel Büyüme Konferansı’nda Türkiye’yi hedef aldı ve ülkesindeki Türkleri yok saydı. Dendias, ülkesinde Türk azınlığın olmadığını savundu.

“TÜRK AZINLIK YOK”

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Müslüman Türk azınlık temsilcileriyle bir araya gelmesine ilişkin bir soruya yanıt veren Yunan bakan, bunun “provakatif bir adım” olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu’nun ziyaretine yönelik skandal ifadelerine ilavede bulunan Dendias, ülkesinde Türk azınlık bulunmadığını savundu.

AB’NİN ARKASINA SIĞINDI

Dendias, “Yunanistan kendine güvenen bir Avrupa ülkesidir” ifadesini kullanarak bir kez daha Avrupa Birliği’nin arkasına sığınmaya kalkıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.