Irak’ta göçmen kampında büyük yangın | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 17:44

Irak’ta göçmen kampında büyük yangın

Irak’ın kuzeyindeki Duhok kentinde bulunan göçmen kampında çıkan yangında yaklaşık 400 çadır kül olurken, bin 400 göçmen evsiz kaldı.

Irak’ta göçmen kampında büyük yangın
Son Güncelleme :

04 Haziran 2021 - 19:20

1600 Okuma

Irak’ın kuzeyinde yer alan Duhok kentinde, 2014 yılından bu yana Yezidi göçmenlerin kaldığı Şarya kampında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın etkisi ile kısa sürede diğer kamplara sıçradı. Bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, dev yangına helikopterler de havadan müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin çabaları sonucu yangın kontrol altına alınırken, yangının kampa verdiği hasarın boyutları ise ortaya çıktı. Duhok Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle 400’e yakın çadırın yanarak kül olduğu, patlayan gaz tüpleri nedeniyle yangınının güçlükle kontrol altına alındığı kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.