Hong Kong’da Tiananmen katliamının 32. yıl dönümü | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 19:08

Hong Kong’da Tiananmen katliamının 32. yıl dönümü

Hong Kong’da 1989’da Tiananmen katliamını anmak için tören organize eden avukat ve aktivist Chow Hang Tung gözaltına alındı.

Hong Kong’da Tiananmen katliamının 32. yıl dönümü
Son Güncelleme :

04 Haziran 2021 - 14:30

1700 Okuma

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 1989 yılında Tiananmen Meydanı katliamında hayatını kaybedenler için anma töreni organize ediliyor.Yönetimin korona virüs salgını gerekçesiyle izin vermediği törenin yapılmasını önlemek için Hong Kong genelinde 7 bin polis görevlendirildi. Katliamın 32. yılını anmak için düzenlenecek törenin organizatörü demokrasi yanlısı avukat Chow Hang Tung, polis tarafından “izinsiz toplanmayı teşvik etmek” gerekçesiyle gözaltına alındı.Siyah bir araca bindirilen Chow Hang Tung, “Hong Kong şu anda böyle. Otoriter bir rejimde demokrasi için savaşıyorsanız, gözaltına alınmak kaçınılmaz. Demokrasi için savaşmanın bedelini ödemeye hazırım” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.