Bakan Akar, Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nı yerinde takip ediyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 14:17

Bakan Akar, Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nı yerinde takip ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nın Doğu Akdeniz’deki “seçkin gözlemci günü” faaliyetlerini takip ediyor. Milli üretim Bayraktar SİHA’dan atılan yerli üretim akıllı mühimmat MAM-L hedefleri vururken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı üstün yetenek ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Bakan Akar, Denizkurdu 2021 Tatbikatı’nı yerinde takip ediyor
Son Güncelleme :

04 Haziran 2021 - 19:21

3020 Okuma

Seçkin gözlemci günü faaliyetleri Bakan Akar’ın tatbikatın “sancak gemisi” TCG Salihreis’e gelmesinin ardından başladı. Gemiye gelişinde denizcilik adetlerine uygun olarak “silistre” adı verilen denizci düdüğü çalınan Akar, Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından karşılandı.Geminin adının yazdığı şapka takdim edilen Akar ve TSK komuta kademesi daha sonra tatbikatı takip edecekleri alana geçtiler.Limandan ayrılan Bakan Akar’ı taşıyan sancak gemisi için TCG Oruçreis tarafından 19 pare selamlama atışı yapıldı. SAS timlerinin” taktik pençe harekatı” ile denizde sürüklenen mayınları imha ettiği tatbikatta, SAT timleri de yetenek ve kabiliyetlerini sergiledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.