NASA yıllar sonra yeniden Venüs’e gidecek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 10:16

NASA yıllar sonra yeniden Venüs’e gidecek

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gezegenin atmosferini ve jeolojik özelliklerini incelemek için 2030’a kadar iki görev ile Venüs’e gidecek.

NASA yıllar sonra yeniden Venüs’e gidecek
Son Güncelleme :

03 Haziran 2021 - 15:34

1740 Okuma

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni bir gezegene dair plan yapıyor. NASA, 30 yıldan fazla bir süre sonra Dünya’ya en yakın gezegen olan Venüs’e iki ayrı görev düzenlendiğini duyurdu.Her birine 500 milyon dolar fon ayrılan misyonlar, 2028 ile 2030 arasında başlayacak. NASA Başkanı Bill Nelson, Venüs görevine dair yaptığı açıklamada, “30 yılı aşkın süredir gitmediğimiz bir gezegeni araştırma şansı sunacak” ifadelerini kullandı. Nelson, “Bu iki kardeş görevin her ikisi de Venüs’ün nasıl kurşunu bile eritecek sıcaklığa erişen bir cehennem gezegen haline geldiğini anlamayı amaçlıyor” dedi. Güneş sistemindeki en sıcak gezegen olan Venüs’ün yüzey sıcaklığı yaklaşık 500 santigrat derece ve bu da kurşunu eritmeye yetecek kadar yüksek bir sıcaklık değeri.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.