AK Partili üç İlçe Başkanı’ndan, üç Belediye Başkanına sert cevap | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 07:49

AK Partili üç İlçe Başkanı’ndan, üç Belediye Başkanına sert cevap

AK Partili üç İlçe Başkanı’ndan, üç Belediye Başkanına sert cevap
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2021 - 6:59

1540 Okuma

Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası ile ilgili AK Parti’den cevap ”Önce kendi sorunlarını çözsünler, temel hizmetlerini yerine getirsinler”

Gaziemir’deki eski kurşun fabrikası ile ilgili birlikte açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’ya; AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Said Başdaş ve AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’dan cevap geldi. AK Partili İlçe Başkanları, Belediye Başkanlarının ilçelerindeki sorunları çözmekte ve temel hizmetleri bile vermekte sıkıntı yaşarken, algı yapmak için şov peşinde koştuklarını söyledi.

Başkan Muçay’dan Halil Arda’ya “İş yok, şov çok!”
AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, ilçelerinde bulunan eski kurşun fabrikasında başlatılan eyleme, Karabağlar ve Konak Belediye Başkanlarını da davet eden Halil Arda’nın, şov yaptığını söyledi. Arda’nın kendi işbilmezliğini, gündem saptırma ile kapatmaya çalıştığını belirten Başkan Muçay, ”İlçemizin mevcut tesislerin bile bakımını yapmaktan bile aciz bir Belediye Başkanı olan Halil Arda, sel baskınlarına, kum torbalı önlem almakla vizyonunu herkese ilan etmişti. 2 Şubat’taki selde zarar gören ve çökme riski taşıyan köprü dahi onarılmadan duruyor. Vatandaşlarımızın kullanmak zorunda olduğu köprü, her an çökebilir, yaşanmasını istemeyeceğimiz olaylar yaşanabilir. Yolların bakımı deseniz hak getire. Yeni park yapmalarını bıraktık, mevcut olan park bahçelerdeki bakımları bile yapamayan bir belediye var karşımızda. Yaptıkları tek bir şey var, o da, AK Parti hükümetlerini nereden eleştirebilirim, nereden, nasıl algı yapabilirim düşüncesi. Gaziemir halkı her şeyin farkında. Başkan artık bu reklam kokan hareketleri bırakmalı.” dedi. Başkan Muçay, Devlet kurumlarının eski kurşun fabrikası ile ilgili süreci takip ettiğini söyledi.

Başkan Başdaş, Batur’a ”Göreve geldiğiniz günden bu yana hep yerinizde duruyorsunuz!”

Gaziemir’de duran adam eylemine katılan Abdül Batur’a, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’dan eleştiri geldi. Abdül Batur’un Konak’ın sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen Başdaş “Sayın Başkan’a, Gaziemir‘de eylem yapmadan önce, kendi ilçesindeki sorunlarla ilgilenmesini tavsiye ediyoruz. Konak yönetilemediğinden, tahammül edemeyen hemşehrilerimiz ilçemizi terk ediyor. Bu vurdumduymazlık yüzünden, nüfusumuz 12 yılda, 70 bin eksilmiş. Başkanın hayalleri Paris ama gerçekler sokakları süpürülmeyen, çöplerin toplanmayan, koku ile boğulan, hizmet alamayan Konak. Sayın Batur’un kendi ilçesindeki tüm işler yolunda yürüyormuş gibi bir de duran adam eylemine katılması çok manidar! Biz de onu diyoruz Sayın Başkan! Göreve geldiğiniz günden bu yana hep yerinizde duruyorsunuz. İzmir’in kalbi olan Konak ilçemize yerinde durmak yakışmaz. Konaklı hemşehrilerimiz sizden hizmet bekliyor. Bahanelerle, popülist ziyaretlerle, hayata geçmeyen projelerle Konak’ın geleceğinden çalıyorsunuz. Durmak kolaydır. Duran adam olmak kolaydır. Asıl meziyet; gece gündüz demeden ilçemiz için çalışmak, durmadan güzel bir geleceğe yürümektir. Yerel seçimlerden bu yana maalesef ki böyle bir tablo görmedik. Buradan Konaklı hemşehrilerime söz veriyorum. Konak’ı AK belediyecilikle tanıştırdığımız zaman, yerinde duran değil daima çalışan bir kadro göreceksiniz.” dedi. Başkan Batur’un yeni bir strateji geliştirdiğini belirten AK Partili Başdaş, ”Meclise, ‘Esnaftan işgaliye parası alınmayacak’ dedi. Biz, alındığını makbuzlarla ortaya koyduk, soruyoruz, ‘haberim yok’ diyor. Ege Mahallesi’ndeki Roman kardeşlerimizi, Büyükşehir Belediyesi oradan atmak için elinden geleni yapıyor. Başkana soruyoruz, ‘Benim haberim yok’ diyor. Merak ediyoruz, sayın Başkan, belediyedeki mesaisini, hangi işlerle harcıyor acaba?” dedi.

Başkan Doğruca; ”Kendi ilçesinin dertleri ile dertlenmiyor, şov yapıyor”
Karabağlar’da hizmet anlamında çok geride kalan bir Belediye Başkanı olduğunu belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, ”2014 seçim öncesi verdiği vaatleri yapamayan, yapmaya niyetinde olmayan Sayın Muhittin Selvitopu, hizmet anlamında bir üretim yapamayıp, yapılanların önüne taş koymaktan ileri gidemeyen bir Belediye Başkanı. Kendisi Karabağlar’ın toplanmayan çöpleriyle ilgilensin, çocuklar ve gençlerin oyun oynayamadığı park bahçeleri yapamadığı için dertlensin; 500 bin nüfuslu ilçede, denize kıyı ilimizde, ilçesinde bir tane yüzme havuzu olmadığı için Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından seyyar havuzda çocukların bu ihtiyacını karşılamasını dertlensin; Karabağlar’ın çarpık görüntüsünü, sağlıksız, depreme dayanıksız konutlarını dertlensin; dar sokaklarını dertlensin, söz verip açamadığı yollardan dolayı sıkışan trafiği dertlensin, sosyal alanların azlığını, imar problemlerini, her yağmurda meskenlerini su basan vatandaşlarımızın mağduriyetini dertlensin ve bunlara nasıl bir çözüm bulacak bunları dertlensin. Ona oy veren vermeyen, hizmet götürmek zorunda olduğu vatandaşların sıkıntılarını dertlensin. Gaziemir’e gidip, şov yapmakla olmuyor bu işler.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.