İzmirli Şampiyona Kayropraktik Şifa | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 21:21

İzmirli Şampiyona Kayropraktik Şifa

İzmirli Şampiyona Kayropraktik Şifa
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2021 - 12:41

3080 Okuma

Ekim ayında yaşanan İzmir depremi sırasında göğsüne İzmir yazıp, Avrupa rekortmeni olan İzmirli yüzücü Emre Sakçı, kayropraktik tedavi ile şifa buldu. Macaristan’da düzenlenen Avrupa Yüzme Ligi müsabakaları sırasında İzmir’deki depremi öğrenen Sakçı, “Yarışlar sırasında memleketim İzmir’de yaşanan depremi duyduğumda çok üzülmüştüm ve İzmir için yarıştım. Kazandığımda göğsüme İzmir yazarak hemşerilerime moral olmak istedim” dedi.

 

Sinir sistemini düzenlemek amacıyla omurga, kemik ve kaslara müdahale etme yöntemi anlamına gelen kayropraktik, ülkemizde çok bilinmese de özellikle gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemi. Ülkemizde eğitimi sayılı üniversitede verilen kayropraktik, uzman kişilerce uygulandığında hızlı ve etkin şekilde çözüm sağlıyor. İşte bu tedavi ile şifa bulanlar arasında İzmirli milli yüzücümüz Emre Sakçı da var.

Bundan 2 yıl önce antremanlar sırasında sakatlık yaşayan Sakçı, doktorunun yönlendirmesiyle İzmirli Kayroprakstist Umut Yasa’ya başvurdu. Yaşadığı sakatlanmayı Yasa’nın uyguladığı tedavi ile aşan milli kulaç, omurga sağlığını kayropratik müdahale ve önerilerle koruyor.

Hızlı iyileşme şansı

23 yaşındaki Fenerbahçe Spor Kulübü ve A Milli Takım sporcusu Sakçı, “Kayropraktikle tanıştıktan sonra hayatımda spor anlamında çok şey değişti. Çünkü sakatlıklarımın üstesinden daha kolay, daha hızlı gelmeye başladım. O günden beri Umut Yasa ile sıkı bir dostluğumuz oluştu. Onun da yardımıyla artık çok daha zorlu antremanların üstünden gelebiliyorum” dedi.

Doğru Müdahale Şart

Sakçı’yı 2 yıl önce tedavi eden Kayropaktist Umut Yasa, geçen süre içinde kayropratik takiplerine devam etmelerinin başarısına katkısı olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Günlük yaşamda kimse 15 km yürüyemezken, Emre her gün en az 15 km yüzüyor. Bu kadar sıkı çalışınca, doğal olarak omurgasında performansı etkileyen bir takım problemler yaşanabiliyor. Sakatlanmadan, kayropraktik müdahalelerle bu sorunların kolaylıkla üstünden gelebiliyoruz. Çok büyük bir sorumlulukla elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan, milli gururumuz Emre Sakçı’nın başarısında benim de katkım olabildiyse ne mutlu bana.”

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.