Hafter’in gösterisinde savaş uçağı çakıldı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 04:49

Hafter’in gösterisinde savaş uçağı çakıldı

Libya’da Hafter’in Bingazi’de gerçekleştirdiği geçit töreni sırasında, MIG 21 tipi savaş uçağı yere çakıldı.

Hafter’in gösterisinde savaş uçağı çakıldı
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2021 - 10:55

3600 Okuma

Libya Bingazi’de geçit töreni düzenleyen Darbeci Hafter’in gövde gösterisi planladığı gibi sonuçlanmadı. Gösteri uçuşunda MIG 21 tipi savaş uçağı düştü. Meydana gelen kazada uçağın pilotunun hayatını kaybettiği açıklandı.

“ONUR OPERASYONU” GÖSTERİSİ

Halife Hafter, “Onur Operasyonu” milis güçlerinin kuruluşunun 7’nci yılı dolayısıyla Bingazi’deki Benina Havaalanı’nda 29 Mayıs’ta “askeri gösteri” yapacağını duyurmuştu.

Hafter, bu gösteriye katılmaları için 25 Mayıs Salı günü Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Abdulhamid Dibeybe ile Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih’e davet mektubu göndermişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.