Aliyev imzaladı: Azerbaycan’daki üç maden yatağını Türk şirketleri işletecek | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 09:02

Aliyev imzaladı: Azerbaycan’daki üç maden yatağını Türk şirketleri işletecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yer alan üç maden yatağının Türk şirketleri tarafından işletilmesi yönünde karar aldı.

Aliyev imzaladı: Azerbaycan’daki üç maden yatağını Türk şirketleri işletecek
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2021 - 11:02

1790 Okuma

Aliyev’in kararı gereği, etüt, araştırma, keşif, geliştirme ve işletme amacıyla Gaşgaçay maden yatağı “Eti Bakır A.Ş.”ye, Elbeydaş ve Ağduzdağ maden yatakları ise “Artvin Maden A.Ş.”ye verildi.

30 YIL SÜREYLE İŞLETİLECEK

Madenlerin Türk şirketlerince işletilme süresi 30 yıl olarak belirlendi.

SÖZLEŞMELER 3 AY İÇİNDE HAZIRLANACAK

Aliyev, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığına bahsi geçen madenlerin işletilmesine yönelik sözleşmeleri 3 ay içerisinde hazırlayarak şirketlerle imzalamaları yönünde talimat verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.