Paşinyan’dan Azerbaycan’a sürpriz teklif | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 14:31

Paşinyan’dan Azerbaycan’a sürpriz teklif

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile olan sınırdaki güçlerini çekmeye hazır olduklarını, Bakü’nün de aynı adımı atmasını beklediklerini ifade etti.

Paşinyan’dan Azerbaycan’a sürpriz teklif
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2021 - 15:56

2080 Okuma

AGİT Minsk Grubu’nun sınırdaki durumun istikrara kavuşturulması için birliklerin çekilmesi, sınırların barışçıl yolla belirlenmesi müzakerelerine başlanması çağrısının ardından konuşan Paşinyan, bu açıklamaları olumlu değerlendirdiğini söyledi.

Paşinyan, “Herhangi bir zamanda askerlerimizi geri çekmeye başlamaya hazırız, Minsk Grubu arabulucularının Azerbaycan ile anlaşmaya varmasını ve aynı zamanda Sotk’tan Hoznavar’a  kadar olan bölgedeki birliklerin çekilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Paşinyan ayrıca, AGİT Minsk Grubu himayesinde Azerbaycan ile olan sınırların belirlenmesi ve Karabağ’da çözüme yönelik müzakerelere başlamaya hazır olduklarını söyledi.

AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları dün Cenevre’deki görüşmelerinin neticesinde Bakü ve Erivan’a durumun istikrara kavuşturulması yönünde adımların atılması, sınırların belirlenmesi için müzakerelere başlanması ve tüm savaş esirlerinin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde paylaşılan ortak açıklamada, Ermenistan-Azerbaycan sınırında yaşananların endişe verici olduğu, sınırdaki tartışmaların çözümü için güç kullanımının kabul edilemez olduğu belirtildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.