New York Times’ın manşeti Amerikan Yahudi Örgütü eski Başkanı Foxman’ı rahatsız etti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 03:22

New York Times’ın manşeti Amerikan Yahudi Örgütü eski Başkanı Foxman’ı rahatsız etti

NYT gazetesinin, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocukları manşetine taşıması, ABD’deki Yahudi lobisinin önemli kuruluşlarından İnkar ve İftiraya Karşı Birlik (ADL) eski Ulusal Direktörü Foxman’ı rahatsız etti.

New York Times’ın manşeti Amerikan Yahudi Örgütü eski Başkanı Foxman’ı rahatsız etti
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2021 - 5:53

2250 Okuma

İsrail’in Filistin’e saldırılarında açıkça terör devletinin tarafını tutan New York Times son baskısında günah çıkartırcasına manşetine şehit edilen Filistinli çocukları taşıdı.

NYT, 28 Mayıs tarihli baskısındaki kapak görselinde “Onlar sadece çocuktu” başlığıyla şehit edilen çocukların fotoğraflarına yer verdi.

ABD’deki Yahudi lobisinin önemli kurumlarından (Anti-Defamation League-ADL) ADL’nin eski yöneticisi Abraham Foxman ise gazetenin “İsrail ve Yahudi halkına iftira attığını” savundu ve NYT aboneliğini iptal ettiğini Twitter hesabından duyurdu.

New York Times'ta tam sayfa İsrail rezaleti!

Foxman, gazetenin manşeti için “Bugün ön sayfasındaki İsrail ve Yahudi halkına yönelik kan iftirası yeterli.” değerlendirmesinde bulundu.

NY Times'ın Filistinli şehit çocuklar haberinde Türkiye detayıNY Times’ın Filistinli şehit çocuklar haberinde Türkiye detayı

28 Mayıs tarihli baskısında, 10 ve 11’inci sayfalarını İsrail’in saldırılarında ölen Filistinli çocuklara ve bölgede yaşanan sorunlara ayıran NYT, kapağındaki Filistinli çocukların resminin altında, “Bu ayki çatışmalarda ilk raporlara göre, Gazze’de 18 yaş altı en az 67, İsrail’de ise iki kişi hayatını kaybetti. Onlar, doktor, sanatçı ve lider olmak istemişlerdi.” ifadelerine yer vermişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.