Meksika, Johnson & Johnson aşısı için acil onay verdi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 08:11

Meksika, Johnson & Johnson aşısı için acil onay verdi

Meksika Sağlık Bakanı Yardımcısı Hugo Lopez-Gattel Ramrez dün akşam yaptığı açıklamada hükümetin ABD’li ilaç üreticisi Johnson & Johnson tarafından geliştirilen aşısının kullanımı için onay verdiğini duyurdu.

Meksika, Johnson & Johnson aşısı için acil onay verdi
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2021 - 1:07

2110 Okuma

Korona virüs salgını ile mücadele dünya genelinde devam ederken Meksika’dan aşılama kampanyasına yönelik yeni bir adım atıldı. Meksika’da ABD’li ilaç üreticisi Johnson & Johnson tarafından geliştirilen aşısının kullanımı için onay verildi. Meksika Sağlık Bakanı Yardımcısı Hugo Lopez-Gattel Ramrez yaptığı açıklamada, acil onay verilmesinin aşının uygulanması için gerekli kalite, güvenlik ve etkinlik beklentilerini karşıladığı anlamına geldiğini söyledi. Ramrez, “Diğer aşılar için de yeteri kadar tedarikimiz mevcut” ifadesini kullandı.Yaklaşık 127 milyon nüfuslu Meksika Meksika’da bugüne kadar en az 27 milyon doz aşı uygulanırken 11 milyondan fazla kişi tamamen aşılandı. Salgının başından bu yana 2 milyon 405 bin 722 korona virüs vakasının tespit edildiği ülkede 222 bin 657 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Öte yandan, Johnson & Johnson tarafından korona virüse karşı üretilen aşının yan etkileri nedeniyle Belçika’da 41 yaş altına uygulanmayacağını açıklamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.