İstanbul’un fethi Bursa’da 568 Fetih suresiyle kutlandı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 10:04

İstanbul’un fethi Bursa’da 568 Fetih suresiyle kutlandı

İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü, Bursa’da Fatih Sultan Mehmet Han’ın doğduğu Muradiye semtinde büyük coşkuyla kutlandı. Okunan 568 Fetih suresi ve 29 hatm-i şerif yapılan dualarla Fatih ve fethe katılan askerlerin ruhlarına bağışlandı.

İstanbul’un fethi Bursa’da 568 Fetih suresiyle kutlandı
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 22:05

1930 Okuma

Bursa Müftülüğü, İstanbul’un fethinin 568. yıl dönümü münasebetiyle anlamlı bir faaliyete imza attı. Bursa’da çeşitli camilerde vazifeli din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı kerimlerin sevabının bağışlanması için Muradiye Camii’nde il protokolü ve vatandaşlar buluştu. Okunan 568 Fetih suresi ve 29 hatm-i şerif kılınan cuma namazı öncesinde İl Müftüsü İzani Turan tarafından yapılan dualarla Fatih başta olmak üzere bütün şehitlerin ruhlarına bağışlandı. Hatim cemiyetine Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş diğer belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.