Dolar/TL’de yeni rekor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 09:01

Dolar/TL’de yeni rekor

Dün 8,54’e kadar yükselerek 8,58’deki tarihi zirvesine yaklaşan dolar/TL, bugün piyasaların açılmasıyla birlikte 8,60 sınırına dayanarak tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Euro/TL’de de rekor güncellenirken tarihi seviyeler 10,47’nin üzerine taşındı.

Dolar/TL’de yeni rekor
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 14:38

1950 Okuma

Dün piyasaların kapanışına doğru hareketlenen dolar/TL 8,54’e kadar yükselirken 8,58’deki tarihi seviyelerine bir adım daha yaklaşan dolar, Kasım 2020’deki 8,5803’ü geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini güncelledi. Saat 10:23 itibarıyla dolar/TL dolar/TL’deki yeni zirve 8,5995 oldu.

Euro/TL de rekorunu 10,47’nin üzerine taşıdı.

Gözler S&P’nin Türkiye değerlendirmesinde

Haftanın son işlem gününde yurt içinde yoğun veri gündemine ek olarak Standard and Poors’un (S&P) daha öncde açıkladığı takvimde yer alan olası Türkiye raporu beklenecek. S&P’nin Türkiye için kredi  notu “Durağan” görünüm ile “B+” seviyesinde bulunuyor ve piyasalarda muhtemel bir değerlendirme gelse bile Türkiye’nin notunda ve görünümünde bir değişiklik beklenmiyor.

Sterlin, dolar karşısında üç ayın zirvesinde

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) beklenenden daha erken faiz artırımı yapacağı tahminlerinden destek bularak dolar karşısında üç ayın en yüksek seviyesini gördü; dolarda ise bugün açıklanacak enflasyon göstergelerinden PCE verisi takip ediliyor.

Sterlin dün bir BoE yetkilisinin merkez bankasının gelecek yıla kadar faizleri artırabileceği açıklamasının ardından yüzde 0,58 yükseldikten sonra bugün kazanımlarını koruyarak 1.4203 dolarda işlem gördü. Euro/sterlin yüzde 0,04 değer kaybıyla 85.83 sterlinde seyretti.

Euro, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gevşek para politikasını destekleyen açıklamalarının ardından dün 1.2266 dolarda beş buçuk ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra gerileyerek 1.2192 dolarda işlem gördü. ECB para politikası toplantısı 10 Haziran’da düzenlenecek. Ekonomistler enflasyon göstergelerinden PCE verisinin Nisan’da yıllık bazda yüzde 2,9 artacağını tahmin ediyorlar. PCE verisi Mart’ta yüzde 1,8 yükselmişti.

Standard and Poors(S&P), Türkiye ile ilgili bu yılın ikinci raporunu açıklayabilir. S&P’nin takviminde Türkiye için rapor açıklama tarihi 28 Mayıs olarak görülüyor. Ancak S&P, takvimde yer alan tarihlerde  bir rapor açıklamayıp, pas geçebiliyor. S&P’nin Türkiye için kredi  notu “Durağan” görünüm ile “B+” seviyesinde bulunuyor. Piyasalarda bu akşamki olası değerlendirmede kredi notu ve görünümde değişiklik olmayacağı  tahmin edildi.

Avrupa’da Euro Bölgesi Ekonomik Görünüm Endeksi (12.00) günün en  önemli verisi olacak. Bölgede Ekonomik Görünüm Endeksinin 110,3 puandan 112,8 puana çıkacağı tahmin ediliyor.

ABD’de kişisel gelirler ve tüketim, öncü mal ticaret dengesi (15.30), Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.00), Baker Hughes sondaj kule  sayısı (20.00) verileri takip edilecek.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN