Bakan Dönmez: “Belediye başkanları doğal gaz çalışmalarına destek vermeli” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 20:20

Bakan Dönmez: “Belediye başkanları doğal gaz çalışmalarına destek vermeli”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aydın ziyareti kapsamında katıldığı Enerji Koordinasyon Toplantısı’nda Aydın’ın enerji kaynaklarını değerlendirdi. Bakan Dönmez, doğal gaz çalışmalarına belediye başkanlarının destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Dönmez: “Belediye başkanları doğal gaz çalışmalarına destek vermeli”
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 15:48

1430 Okuma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aydın Valiliği ziyaretinin ardından, Aydın Ticaret Odası’nda Enerji Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Bakan Dönmez toplantı sonunda basın mensuplarına Aydın’ın enerji kaynakları ve yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.“Aydın’da bu yıl 400 milyonluk enerji yatırımı yapılacak”Aydın’da enerji alanında koordinasyon toplantısı yapma imkanı bulduklarını belirten Bakan Dönmez, “Geçmişe baktığımızda 2 binli yıllara gittiğimizde Aydın’da enerji alanında 9.2 Milyonluk bir yatırım yapılırken, geçtiğimiz yıl bu rakam 460 milyon lira seviyesine çıkmış. Toplam 18 yıllık süreçte bu alanda yaptığımız yatırımların tutarı da 4,66 milyar lira olmuş. Bu yılda inşallah yaklaşık 400 milyonluk bir yatırım söz konusu olacak. Bunun 300 milyonluk kısmı elektrik dağıtım şebekeleri ile alakalı, diğeri de doğal gaz yatırım şirketi tarafından yapılacak bir yatırım var. Aydın elektrik üretiminde de ciddi bir potansiyel barındıran bir şehrimiz. İlimizde lisanssız santraller dahil 1492 megavatlık kurula güce sahibiz. Hali hazırda çalışan 203 santralimiz var. 83 megavat güce sahip rüzgar santralimiz, 63 megavat kurulu güce sahip 4 adet jeotermal enerji santrali, yine 55 megavatlık bir termik santralimiz var. Ve toplamda da 3 adet biokütle ile birlikte 26 megavatlık 1 adet hidro elektrik olmak üzere neredeyse, ulusal anlamda elektrik ürettiğimiz kaynakların az ya da çok bir karşılığını bu kentimizde görebiliriz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.