Alman basınından Taksim Cami’nin açılış gününde provokatif haber | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 02:41

Alman basınından Taksim Cami’nin açılış gününde provokatif haber

Daha önce Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasından rahatsızlık duyan Alman medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), bu kez de Taksim Camii ile ilgili provokatif bir habere imza attı.

Alman basınından Taksim Cami’nin açılış gününde provokatif haber
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2021 - 14:51

4860 Okuma

19 Ocak 1994 yılında henüz İstanbul belediye başkanı seçilmemiş olan Recep Tayyip Erdoğan, seçim kampanyası sırasında gazetecilere Taksim Cami’ni nereye inşa edeceklerini gösterip, bilgiler verirken söylediği, “İnşallah buranın temelini atmak bize nasıp olur” ifadelerini kullanmıştı.

Bir dönem tartışmalara neden olan Taksim’e cami projesini Erdoğan, hem başbakanlığında hem de cumhurbaşkanlığında gündeme taşıdı. Temeli 2017 yılında atılan Taksim Camii, bugün ibatede açılıyor.

Daha önce Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasından rahatsızlık duyan Alman basını, Taksim Camii için de provokatif ifadelerin yer aldığı bir habere imza attı. Alman medya kuruluşu Deutsche Welle, “Siyasal iktidarın yeni sembolü: Taksim Camii” başlıklı haberinde Türkiye tarihinde uzun süredir tartışılan ve yapımına karşı çıkan çok sayıda mahkeme kararı bulunan camiinin ibadete açılacağına yer verdi.

Uzun süredir tartışılan ve yapımına karşı çıkan çok sayıda mahkeme kararı bulunan Taksim Camii bugün açılıyor

Peki, Taksim Camii projesi siyasal iktidar için ideolojik olarak ne ifade ediyor? https://t.co/xnOU94rISc

— DW Türkçe (@dw_turkce) May 28, 2021

Haberde, “Taksim’e cami yapılmasındaki asıl motivasyonun, Osmanlı’nın ihyasından çok AK Parti’nin bir türlü elde edemediği fikri ve kültürel iktidar gösterisiyle ilişkili olduğu görüşünde” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca Taksim’e cami projesinin, toplumun duyduğu ihtiyaçtan kaynaklanıp kaynaklanmadığının tartışmalı olduğu, tamamen ideolojik ve siyasal bir projeye imza atıldığı iddia edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.