AK Parti’den Askerlik Ceza Kanunu hakkında değişiklik yapılmasına ilişkin teklif | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 05:02

AK Parti’den Askerlik Ceza Kanunu hakkında değişiklik yapılmasına ilişkin teklif

AK Parti, Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

AK Parti’den Askerlik Ceza Kanunu hakkında değişiklik yapılmasına ilişkin teklif
Son Güncelleme :

26 Mayıs 2021 - 21:36

1800 Okuma

Askerlik Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifteki maddeler ise şöyle:”Askerlik hizmet ve görevlerine ilişkin haller dışında, asker kişilerden nişanlıların, evlilik bağı kalmasa bile eşlerin, kan veya kayın hısımlığından üstsoy veya altsoy ile üçüncü derece dâhil hısımların veya evlatlık bağı olanların birbirlerine karşı işledikleri suçlar bakımından amir-maiyet ve üst-ast ilişkisi dikkate alınmaz.Asker kişi suçu işlerken rastlanması veya suçüstü fiilden dolayı kişinin kaçma şüphesi bulunması halinde kişi, amiri, üstü, askerî karakol, nöbetçi, devriye, askerî inzibat ve kolluk görevlisi asker kişiyi yakalama yetkisine sahip olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.