Fransa, Mali için BM Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısında bulundu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:49

Fransa, Mali için BM Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısında bulundu

Fransa, Mali konusunda acil olarak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne toplantı çağrısında bulundu.

Fransa, Mali için BM Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısında bulundu
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2021 - 23:05

2400 Okuma

Fransa, dün Mali geçiş hükümetinin Devlet Başkanı Bah Ndaw, Başbakanı Moctar Ouane ve Savunma Bakanı Souleymane Doucoure tutuklanmasının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısında bulundu. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Ulusal Meclise yaptığı açıklamada, “Mali’deki ciddi durumu dikkate almak için bu sabah New York saatinde Güvenlik Konseyi toplantısını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği (AB) zirvesinin ardından yaptığı açıklamada ise, Avrupalı liderlerin Mali Devlet Başkanı ve Başbakanı’nın tutuklanmasını “darbede darbe kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.