Esad’dan seçim için kimyasal silah hazırlığı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 15:03

Esad’dan seçim için kimyasal silah hazırlığı

Suriye’de 26 Mayıs’ta yapılacak Devlet Başkanlığı seçimleri öncesi rejimin mevcut başkan Beşşar Esad’ın oy vermeyecek olanlara gözdağı vermek için kimyasal silah kullanma hazırlığında olduğu iddia ediliyor.

Esad’dan seçim için kimyasal silah hazırlığı
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2021 - 11:43

1870 Okuma

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre Suriye Devlet Başkanlığı seçimleri için 51 aday müracaat etmesine rağmen Suriye Anayasa Mahkemesi tarafından göstermelik olarak belirlenen iki adayla 26 Mayıs’ta seçim yarışına girecek olan Esad, seçim bölgelerinde kendisini seçmeyenleri cezalandıracağını alenen ilan ettiği propaganda faaliyetlerini devam ettiriyor.

Suriye’de ülkenin kuzeyinde yaşayan muhalifler ve terör örgütü haricinde rejim bölgesinde yaşayan halk arasında da Esad’a muhalif ve oy vermeyecek çok sayıda kişinin olduğu biliniyor.

ŞANSA BIRAKMA NİYETİ YOK

Bölgedeki kaynaklar ise durumu şu şekilde değerlendirdi:

“Göstermelik de olsa iki adayla sandığa gidecek Esad’ın işi şansa bırakmaya niyeti yok gibi görünüyor. Kendisine oy vermeyi reddedenleri cezalandırmak için kimyasal silah kullanılması talimatı verdiği iddia edildi. Rejimin kimyasal silah kullanması ülkede yaşanan ilk olay değil. Geçtiğimiz günlerde Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, kimyasal gaz kullandığını belgelediği Suriye’nin üyelikten kaynaklanan tüm hak ve imtiyazlarını askıya almıştı. Suriye siyasetinin merkezinde kendisini gören, gelecekte de bu hedefinden vazgeçmeyeceği anlaşılan Esad’ın başkan seçilebilmek için kimyasal silah kullanımı dahil her türlü kirli yola başvurabileceği değerlendiriliyor.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.