AB, Belarus’a yönelik yaptırımları genişletiyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 14:33

AB, Belarus’a yönelik yaptırımları genişletiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Liderler Zirvesi’nin ardından Belarus’a karşı yaptırımların genişletilmesi kararı alındığını açıkladı.

AB, Belarus’a yönelik yaptırımları genişletiyor
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2021 - 23:04

1610 Okuma

Belarus’un Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a giden yolcu uçağını Minsk’e indirmesi ve uçaktaki Belaruslu muhalif gazeteci Roman Protasevich ve arkadaşı Sofia Sapega’nın gözaltına alınmasından sonra Avrupa Birliği (AB) durumu eleştirmiş ve Belarus’a karşı yaptırım uygulanabileceğini duyurmuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belarus’a karşı yaptırım kararı alındığını belirterek, “Belarus’un gözaltına aldığı 2 kişiyi serbest bırakmasını talep ettik. Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) olayı acilen araştırması gerektiğine inanıyoruz. Uluslararası anlaşmaların ihlal edildiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.