Rusya, Google hizmetlerini yavaşlatabilir | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 10:06

Rusya, Google hizmetlerini yavaşlatabilir

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Google’ın Rusya tarafından yasaklanan sitelerin ortalama yüzde 20 ila 30’unu kaldırmaması nedeniyle ülkede, Google hizmetlerinin trafiğini yavaşlatılabileceğini duyurdu.

Rusya, Google hizmetlerini yavaşlatabilir
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2021 - 19:20

1800 Okuma

Google’ın, Rusya tarafından yasaklanan sitelerin tamamını kaldırmamasının ardından Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) Google’a yaptırım uygulayabileceğini duyurdu. Roskomnadzor tarafından yapılan açıklamada, Google’ın Rusya hükümeti tarafından yasaklanan içerikleri yeterince filtrelemediği ve sitelerin yüzde 20’si ile 30’unu kaldırmadığı belirtildi.Yetkililer, “Google, ülkemizde yasaklanmış bilgiler içeren İnternet kaynaklarına bağlantıları, Rusya’daki arama sonuçlarından hariç tutma yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmemektedir. Rusya’da yasaklanmış ve arama sonuçlarından kaldırılmayan ortalama yüzde 20 ila 30 bağlantıların içerikleri arasında, terörist ve aşırılık yanlısı örgütlerin web siteleri, çocuk istismarını yönelik içeriklerin bulunduğu web siteleri ve uyuşturucu satan çevrimiçi mağazalar da bulunuyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.