İZMİR’DE DEMOKRASİYE DARBE VURULDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 16:05

İZMİR’DE DEMOKRASİYE DARBE VURULDU

İZMİR’DE DEMOKRASİYE DARBE VURULDU
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 14:53

1440 Okuma

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, kurucusu olduğu komisyonda, görevinin son bulma biçimine sert tepki gösterdi. Baran, “Liyakat çöküşü var.” dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, 2 dönemdir sürdürdüğü Engelsiz İzmir Komisyonu Başkanlığı görevinin son bulma biçimine tepki gösterdi. Baran, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde CHP Grubu tarafından düzenlenen bir seçim tiyatrosu neticesinde görevimin sona erdiğini öğrendim. 2019 bu komisyonun kurulması için önerge verip, kurucusu olarak bu tarihten beri engellilerin kent yaşamındaki haklarını savunup, sosyal hayata daha fazla entegre olmaları için sayısız çalışmanın fikir babası ve yürütücülüğünü üstlenmiş olmam anlaşılan o ki rahatsızlık yarattı. İcraat ile İzmir mottosuyla yola çıkarak engellerin bir bir aşılması adına verdiğimiz mücadele, İzmir’e aşkı sadece dilinde olup, özünde kentimizi platonik seviyede uzaktan sevenler tarafından baltalanmıştır. Uyum içinde çalışan bir komisyona, tepeden gelen bir baskıyla ne yazık ki çomak sokulmuştur” dedi.

Son yaptığı engelli basketbol takım otobüsü çıkışı sonrası bu kararın alındığını söyleyen Baran, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e, 1 yıldan uzun bir süre önce engelli basketbol takımımızın otobüs ihtiyacı olduğunu belirttiğimizde kendisi bu ihtiyaca karşılık verileceğini söylemiş, süreç içinde gündeme ne zaman getirsek olumlu yaklaşmıştır. Olumlu yaklaşımın otobüse dönüşmemesi üzerine “Demek ki bürokratları Sayın Soyer’i dinlemiyor.” şeklindeki çıkışım görülen o ki Büyükşehir zirvesinde incinmeye ve tepkiye yol açmıştır. Buradan açıkça söylüyorum; Sayın Soyer incineceğiniz kişi de, tepki göstereceğiniz kişi de ben değilim, bürokratlarınızdır. Eğer verdiğiniz sözün yerine gelmeyişinin hıncını benim komisyon başkanlığımdan almaya kalkarsanız, sadece gözünüzü gerçeklere kapatmış olursunuz. Bununla birlikte eğer engelli basketbol takımımızı Meclis’e getirişimizde destek sözü verip fotoğraf çektirmenin bir icraat olduğunu düşünüyorsanız o da sizin durup düşünmeniz gereken konudur. Aşkla İzmir, fotoğraflarda poz vermekle olmuyor.” dedi.

Baran, “İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve Engelsiz İzmir Komisyonu ile yaptığım çalışmalarda bugüne kadar mutlak başarı ve insana dokunma çabasıyla hareket ettim. Buna karşın İzmir’de kaybeden liyakat oldu. 2 yıllık başarılı görev süresi Soyer’i eleştirmem ve HDP’nin engellileri kullanmaya kalkmasına tepki göstermemin akabinde sona eriyorsa burada büyük bir liyakat çöküşü vardır. Bugüne kadar gördüğüm birçok yanlışı siyasi malzeme yapmaya tenezzül etmeden, hızla çözüm için çaba sarf ettim. Anlaşılan o ki bundan sonra gördüğümüz tüm eksiklerin çözüm yolu, sorunu kamuoyu ile paylaşmaktan geçecek. Demokrasi inancı pr çalışması düzeyinde kalanlar bunu iyi okumalıdır.” dedi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.