Filistin Dışişleri Bakanı Al-Maliki: ‘Şiddetin temel nedeni İsrail’in işgalciliğidir’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 17:45

Filistin Dışişleri Bakanı Al-Maliki: ‘Şiddetin temel nedeni İsrail’in işgalciliğidir’

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını görüşmek üzere toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, saldırıların bitmesine yönelik çağrıda bulunarak, “Şiddetin temel nedeni İsrail’in işgalciliğidir” dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Al-Maliki: ‘Şiddetin temel nedeni İsrail’in işgalciliğidir’
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 23:33

1600 Okuma

İsrail ile Filistin arasında şiddetli çatışmalar devam ederken, BM Genel Kurulu ABD’nin New York kentinde İsrail-Filistin arasındaki çatışmaları görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Al-Maliki, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılarda masum insanların öldürüldüğünü ve bugüne kadar 65’i çocuk olmak üzere 230 Filistinlinin öldüğünü aktardı.Al-Maliki ayrıca, yapılan saldırılar sırasında 100’den fazla apartmanın ve 50 okulun yıkıldığını belirterek, İsrail’in Covid-19 pandemisi sürerken, uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve 100 bin Filistinliyi evsiz bıraktığını aktardı. Daha fazla insanın zarar görmesini istemediğini belirten Al-Maliki, pandemi döneminde yapılan bu saldırıların durdurulması için çağrıda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.