Evlat nöbetindeki abla Hayriye Akyüz: ‘Bunların tek amacı şu cennet vatanı Suriye yapmak’ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 18:24

Evlat nöbetindeki abla Hayriye Akyüz: ‘Bunların tek amacı şu cennet vatanı Suriye yapmak’

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla evlat nöbeti başlatan gözü yaşlı ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi 626’ıncı gününde de devam etti. Evlat nöbetindeki abla Hayriye Akyüz, “Yemin ederim bunların tek amacı, HDP’nin tek amacı şu cennet vatanı Suriye yapmak. Irak yapmak. Suriye’nin durumu ortada. Irak’ın durumu ortada” dedi.

Evlat nöbetindeki abla Hayriye Akyüz: ‘Bunların tek amacı şu cennet vatanı Suriye yapmak’
Son Güncelleme :

20 Mayıs 2021 - 20:58

1850 Okuma

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin, 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 625’inci gününde de sürüyor. 2018 yılında Diyarbakır’dan Mersin’e gezmeye gideceğini söyleyen ve 25 yaşında iken kaybolan Ensari Karaşan’ın (28) ablası Hayriye Akyüz, kardeşine kavuşmak için HDP il binası önünde 626’ıncı günde kardeşine dönme çağrısında bulundu.Kardeşinin arkadaş çevresini araştırdığını belirten abla Akyüz, kardeşinin çevresinin örgütle bağlantılı kişiler olduğunu ileri sürdü. Dışarıdan da duyumlar aldığını söyleyen abla Akyüz, “Bir biz biliyoruz, bir Allah biliyor çektiklerimizi. Gece uykusu bize haram olmuş. Yememizden, içmemizden bir şey anlamıyoruz. Sabaha kadar düşünüyorum. Annem hasta, çok hasta. Gelip oturacak bir durumda değil. Ben buradan kardeşime çağrı yapıyorum. Ne olursa olsun. Kardeşim dön eve. Annen çok hasta. Kapımız sonuna kadar sana açık. Kimsenin canına kıyma. Allah’ın verdiği canı Allah alsın” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.