Mesut Ergin: Beton dökmedik,temel atmadık, ağaç kesmedik | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 20:18

Mesut Ergin: Beton dökmedik,temel atmadık, ağaç kesmedik

Mesut Ergin: Beton dökmedik,temel atmadık, ağaç kesmedik
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2021 - 11:09

1580 Okuma

Avalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cennet Tepesi Teras-Kafeterya projesinin, zemin üzerinde devam eden prefabrik inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Ergin, yaz sezonuna yetişecek olan tesisin devam eden yapım aşamalarında, “Beton dökülmedi, temel atılmadı, ağaç kesilmedi” dedi. Mevcut ağaçların işletmenin doğal dokusu olacağını vurgulayan Başkan Ergin yapıda herhangi bir betonarme malzemenin kullanılmadığını söyledi.

Ağaçlar işletmenin doğal dokusu olacak

Ayvalık’ta Cennet Tepesi olarak bilinen alanda bir seyir terası yapılması ve vatandaşların gelip tadını çıkarabileceği bir alanın yaratılmasıyla ilgili talepler geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Egin, “Bu yapıda herhangi bir betonarme kullanılmıyor. Bu proje tamamen betonarme dışı bir yapı ve demir aksam. Burada doğal dokuya zarar vermeden, ağaçlara herhangi bir dokunuşumuz söz konusu değil. Burada ağaçlar bu işletmenin doğal dokusu olacak. Bu ağaçlara burada gölge olarak da ihtiyacımız var” dedi.

Yapıda betonarme kullanılmayacak

Belediye olarak hazineden alanı tahsis olarak aldıklarını yüz metre karesinin kapalı, 400 metre karesinin ise dış platformu oluşturacağını belirten Başkan Ergin, teras ve kafeteryada herhangi bir betonarme yapının bulunmayacağını vurguladı. Yapının aksamını öncelikle ahşap olarak düşündüklerini ancak onlarca ağacın kesilmesini içlerine sindiremediklerine değinen Başkan Ergin, ayrıca ahşap malzemenin bakımının çok maliyetli olduğunu dile getirdi.

Toprak ve ağaç kökleri nefes alacak

Zemin ile platform arasında demir aksam bulunduğunu, toprağın nefes almasının sağlandığını, alanda bulunan ağaçların köklerine zarar verilmediğini ve titiz bir çalışma sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Ergin, “Ümit ediyorum ki Ayvalık’ta Şeytan Sofrası’ndan sonra ikinci bir seyir alanı yaratmış olduk.  Bu işletme Ayvalık Belediyesi’nin bünyesinde olacak. Ayvalık Belediyesi tarafından işletilecek bir tesis olarak hizmet verecek. Sarı Zeybek, Altınova Kum Ada, Taş Köşk, Paşa limanı, Büyük Park Restaurant, Duba, Cunda Arka plaj ve Kapri plajı gibi tesislerin de işletmesi belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Cennet Tepesi Teras-Kafeterya tesisleri de aynı şekilde belediyemiz tarafından işletilecek. Ayvalık’a yakışır bir işletme olacak” dedi.

Birinci derece sit ve günübirlik tesis

Aynı bölgede benzer başka bir tesisin yapılmasının mümkün olmayacağını hatırlatan Başkan Ergin, kafeteryanın birinci derece sit alanı içerisinde günübirlik bir tesis ve demonte yapı olduğunu söyledi. Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir İl Müdürlüğü kontrolü altında onaylandığına değinen Ergin, “Ayvalık’ın doğal yapısına, dokusuna zarar vereceğimiz konusunda kimsenin korkusu olmasın. En önce ben bu kentin Belediye Başkanı olarak karşısında olurum. Ayvalıkların, kente gelen yerli ve yabancı konuklar seyrine doyum olmayan noktası olan Cennet Tepesi’nden şehri kuşbakışı izlemenin keyfini sürecekler. Körfezi, adaları seyrederek çamların altında soluklanacaklar. Seyir terası ve kafeterya, aynı zamanda Ayvalık Devlet Hastanesi ve Alibey (Cunda) Adası’na gidenlerin, çevre yolunu kullananların da nefes almak için tercihi olacak. Güzel bir tesisten yararlanarak Cunda dahil birçok ada izlenebilecek. Uzun yoldan gelip, kentimize Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nden giriş yapan yerli ve yabancı konuklarımızın, muhteşem manzara eşliğinde çam ağaçlarının gölgesinde soluklanacağı bir ortama yaratıyoruz. Çay, kahve, meşrubat içilecek, tatile keyifle başlanacak. Seyir teraslı, prefabrik kafeteryayı çevre düzenlemesini de tamamlayarak, yaz sezonuyla birlikte hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.