İsrail’in gizli silahları ifşa oldu, eleştiri yağmuruna tutuldu | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 03:14

İsrail’in gizli silahları ifşa oldu, eleştiri yağmuruna tutuldu

İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, infiale yol açtı. Hamas’ın karşılıkları, İsrail basınında başarısızlık olarak adlandırılıyor.

İsrail’in gizli silahları ifşa oldu, eleştiri yağmuruna tutuldu
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2021 - 17:17

1910 Okuma

İsrail’in Gazze’yi hedef alan saldırıları karşısında Hamas’ın çeşitli cephelerden Tel Aviv’e kadar gönderdiği roketler, İsrail basınında infiale yol açtı. Hava saldırıları ile sivilleri hedef alan İsrail ordusuna eleştiriler artık yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Özellikle sivillerin hedef olması noktasında hem ulusal hem de uluslararası eleştiriler ile karşılaşan İsrail ordusu ve hükümetine son tepki hükümete yakınlığı ile bilinen Haretz gazetesinden geldi. 

GİZLİ SİLAHLAR İFŞA OLDU

Başbakan Netanyahu operasyonun ‘tüm gücüyle’ devam edeceğini söylese de, Haaretz gazetesi İsrail’in sevk ettiği gizli silahlara rağmen sonuç alamadığını yazdı.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları ikinci haftasına girdi. Pazar en ölümcül gün olurken, 16’sı kadın, 10’u çocuk toplamda 42 kişi yaşamını yitirdi. İsrail’in Haaretz gazetesi yazarı Amos Harel, İsrail gizli silahlarının kullanıma alındığını ancak bunlardan yeterli bir başarı alınamadığını ifade etti.

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Hamas’a karşı gizli ve stratejik silahlar sevk ettiğini yazdı. Örgütün kullandığı tünellere büyük zarar verilse de kaç Hamas üyesinin öldüğünün belirsiz olduğunu aktaran gazete, gizli silahlı saldırıların kısıtlı bir yararı olduğunu kaydediyor.

STRATEJİSİ YOK

Haaretz’in bir başka yazarı olan Alon Pinkas ise, hükümetin Hamas karşısında herhangi bir planının, stratejisinin veya bir final planı olmadığını yazdı.

Pinkas’a göre, Tel Aviv yönetiminin Hamas’la ‘son oyunu’nu bilmek imkansız, çünkü başından beri yanlış hesaplar, siyasi manevralar ve güçlü misillemeler vardı. Ve halihazırda bunun bedeli ödeniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.