Bergama Belediye Meclisi Toplantısı’ndan İsrail’e kınama | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:11

Bergama Belediye Meclisi Toplantısı’ndan İsrail’e kınama

Bergama Belediye Meclisi Toplantısı’ndan İsrail’e kınama
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2021 - 17:55

1290 Okuma

Bergama Belediyesi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hakan Koştu başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nde grubu bulunan tüm partilerin oy birliği ile kabul edilen ortak bildiri ile Filistin’e saldırılar düzenleyen işgalci İsrail kınandı. Toplantıda görüşülen maddeler karara bağlandı.

Bergama Kültür Merkezi’nde (BerKM) yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, işgalci İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Tüm meclis üyelerinin geçmiş Ramazan Bayramlarını tebrik etti. Meclis toplantısına Nisan Ayı meclis toplantısına ait tutanakların ibrası ve oylaması ile başlandı

BELEDİYE MECLİSİNDEN İSRAİL’İN MESCİD-İ AKSA SALDIRILARINA KINAMA

Belediye meclisinde grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından İşgalci İsrail’in Filistin’e karşı yaptığı saldırılar ortaklaşa açıklanan metin ile kınandı. Meclis Toplantısı sonunda Türk Bayrağı ve Filistin Bayrağı yan yana açıldı, yapılan saldırı ve baskınlar kınandı. Kınama metninde İsrail’in Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uyguladığı şiddet, baskıcı politikalar ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimleri, Ramazan Bayramı’nın hemen arifesinde vahim bir boyut kazandığına dikkat çekilerek,  Mukaddes mekân Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail güvenlik güçleri tarafından gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla gerçekleştirilen menfur saldırıların, bebek ve çocuklar dahil çok sayıda masum Filistinli’nin şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olduğu ifade edildi. Bergama Belediye Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığın şiddetle kınandığı belirtilen açıklamada, “İsrail’in, yasadışı yerleşimciler lehine Kudüs’ün Şeyh Cerrah ve Silvan mahallelerindeki Filistinlilerin nesillerdir yaşadıkları evlerine el konularak, zorla tahliye edilmelerine yönelik operasyonlarının hukuk dışı ve gayri insani olduğunun bir kere daha altını çiziyoruz. Birleşmiş Milletler’in (BM) uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması; mukaddes mekanların statükosunun korunması için İsrail’e yönelik çağrısına tam destek verdiğimizi ve bu çağrının arkasında bütün BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durması gerektiğini belirtiyoruz. Ayrıca, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), 1967’den bu yana İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs dahil Filistin topraklarında yargı yetkisine sahip bulunduğuna dair kararı, İsrail’in Filistin topraklarında işlemekte olduğu suçlardan dolayı hesap vermesinin ve söz konusu suçların sorumlularının tespit edilmesinin önünü açmıştır. Bu çerçevede, UCM’nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz. İsrail’in, Kudüs’e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dahil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Bergama Belediye Meclisi olarak Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in statüsünü aşındırmaya yönelik İsrail’in mütecaviz eylemlerine ve Filistin halkının meşru haklarını gasp etme girişimlerine karşı her zaman gerekli tepkiyi vermeye; Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz” denildi.

Mayıs Meclisi Toplantısı’nda 2020 Mali Yılı Bütçesi Kesin Hesabı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Japonya Büyükelçiliği ve Bergama Belediye Başkanlığı işbirliği ile hazırlanan Ağız Diş Sağlığı Projesi görüşülerek oy birliği ile kararı alındı. Ardından Balıkesir’in Sındırgı ilçesi ile kardeş şehir olunması yönünde gerekli görüşmelerin yapılabilmesi için gündeme alınan madde oy birliği ile geçti.  Daha sonra Başkanlıktan ve komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı. Dilek temennilerin dile getirilmesi ve Haziran ayı meclis toplantısının 02 Haziran 2021 tarihinde saat 14.00’de yapılmasının kararlaştırılması ile toplantı son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.