İsrail’den yeni katliam! Çin ve Türkiye’den açıklama: İslam dünyasına biz hazırız çağrısı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

16 Nisan 2024 - 08:15

İsrail’den yeni katliam! Çin ve Türkiye’den açıklama: İslam dünyasına biz hazırız çağrısı

İsrail’den yeni katliam! Çin ve Türkiye’den açıklama: İslam dünyasına biz hazırız çağrısı
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2021 - 15:41

1660 Okuma

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah’ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa’da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı. Filistinliler ise Harem-üs Şerif’ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı. İsrail polisi ise ertesi sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etmişti. Bu müdahale sonrası yüzlerce Müslüman yaralanmıştı. İşgalci Tel Aviv yönetimi ise daha sonra Gazze’ye saldırılar başlattı.

İki ülke arasındaki gerilim devam ederken, bölgede yaşanan gelişmeleri gün içinde sizlere bu haberimizde aktaracağız.

– Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Filistin’de son günlerde durumun kötüye gidişinin asıl nedeninin soruna uzun süredir adil çözüm bulunamaması olduğunu belirterek, Filistin meselesinde iki devletli çözümden yana olduklarını söyledi.

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Açık Katılımlı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısında konuştu:

“Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de gerginliğin artmasından İsrail sorumlu. İsrail yapılan uyarıları duymazdan geldi ve yeni bir trajedi ortaya çıktı. Bu İsrail’in sistematik olarak yürüttüğü etnik, dini ve kültürel temizlik kampanyasının bir parçası. Bu eğilim geri çevrilmezse, iki devletli çözüm fiziksel olarak imkansız hale gelir. Sadece bildiriler ve açıklamalar yapamayız. Daha fazlasını yapmalıyız. Uluslararası toplum, Filistinli sivilleri korumakla yükümlü ve bu bağlamda İİT’nin de sorumluluğu büyük. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 2018 kararı uyarınca Filistinli sivilleri korumak için bir uluslararası koruma mekanizmasının kurulması yönünde çaba sarf etmeliyiz. Filistin’de seçimler ve toplum arasında uzlaşı çabaları da aktif şekilde desteklenmeli. Bazı ahlaki pusulasını kaybedenler İsrail’e destek veriyor. Aynı kişilerin ırkçı ve İslam karşıtı politikalarla tanınmış olmaları da şaşırtıcı değil. Tarih bu kişileri yargılayacaktır. Ancak biz kendi ailemiz içinde isteksiz açıklamalar yaparsak, başkalarını nasıl eleştiririz? Bizi kim ciddiye alır? İsrail’le normalleşme çabaları da İsrail’i güçlendiriyor. Tutumumuz net olmalı ve insanlık ile adalete sahip çıkarak tarihin doğru tarafında yer almalıyız. Filistin’de birlik ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor. Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır.”

İSRAİL BASINI: TEL AVİV ATEŞKESE VARMAYI DEĞERLENDİRİYOR

– Time of Israel gazetesi: ABD yönetiminden gelen baskılar nedeniyle İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği saldırıları sonlandırarak ateşkese varmayı değerlendiriyor.

JETLER BAKANLIK BİNALARINI VE SAĞLIK MERKEZİNİ VURDU

– İsrail, Gazze Şeridi’nde Çalışma ile Sosyal Kalkınma bakanlıklarının bulunduğu iki binayı bombaladı. Çalışma Bakanlığı binası tamamen yıkılırken, Sosyal Kalkınma Bakanlığının bulunduğu bina ise büyük hasar gördü. Jetler ayrıca,bir sağlık merkezini 2 füzeyle vurdu, binada büyük hasar oluştu.

ACİL TOPLANTI KARARI

– Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin dışişleri bakanları, salı günü, İsrail’in Filistinlilere saldırılarının ardından bölgede artan gerilimi görüşmek üzere olağanüstü toplantı yapacak.

İsrail'in bombardımanında çok sayıda çocuk da şehit oldu.

TOPLAM ŞEHİT SAYISI 181’E YÜKSELDİ

– İsrail’in gece yarısından itibaren Gazze’ye düzenlediği saldırılarında şehit sayısı 8’e, yaralı sayısı da 45’e yükseldi.

– İsrail’in Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği saldırılarda 52’si çocuk, 29’u kadın olmak üzere toplam 181 kişi şehit düştü.

ORDUDAN AKILALMAZ SAVUNMA

– Dün Gazze’de AFP, Associated Press ve Al Jazeera gibi medya kuruluşlarının bürolarının bulunduğu bir binanın İsrail füzesi tarafından vuruldu. Bugün yeni bir açıklama yapan İsrail Ordu Güçleri, binanın Hamas tarafından üs kullanıldığını iddia ederek, “Bu üste İsrail’e karşı istihbarat toplanıldı” dedi. Açıklamanın devamında IDF, binanın boşaltılması için yeteri kadar süre verdiklerini öne sürerek, Hamas’ın sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.