BİR BANDOMUZ EKSİKTİ… | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 18:46

BİR BANDOMUZ EKSİKTİ…

BİR BANDOMUZ EKSİKTİ…
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2021 - 15:48

1710 Okuma
Hayat devam ediyor’ nefret ettiğim sözdür, çok garip bir dünyada yaşıyoruz. Gazeteci büyüğüm, dürüst, namuslu kalem, güzel insan Karşıyaka Belediyesi Basın Danışmanı Sedat Sözer’i kanser illeti yüzünden çok erken zamanda kaybettik. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.
Eşi, hayat arkadaşı Serpil ablama, evlatları Sıla ile Yaren’e başsağlığı ve sabır diliyorum. Acımız büyük, tarifi mümkün değil. 20 yıldan fazla hizmet verdiği Karşıyaka Belediyesi’nde, 5 başkan, onlarca meclis üyesi gördü. Seçimlerde, başkanlığa seçilmelerinde bile çok emeği var Sedat ağabeyimin.  Heyhat, insanlık işte, ölmeye gör. O an unutulmaya mahkumsun. Takip ettim, Sedat ustamdan böyle gördüm, öğrendim. İyi takip ederdi haberleri sonuna kadar, bırakmazdı, yarıda.
Alpaslan Beşikçioğlu Camii’ne, akabinde Doğançay Mezarlığı’na 5 belediye başkanından sadece biri katıldı, katılabildi. Evet, bir tek Şebnem Tabak Hanım, o kadar. Gazeteci dostları yalnız bırakmadı. Nerdesiniz sevgili başkanlar, meclis üyelerimiz nerdesiniz ? Hadi biriniz hastasınız,  ailevi mazeretiniz de var ya diğerleri. Yasak var tamam da izin kağıdınız da mevcut. Çok ünlü biri olsa, hemen koşardınız. Oysa sizin içinizden biri vefat etti. Daha tam tersi, kadronun, katılımın daha fazla olması gerekmez mi ?
Gözler, gönüller arıyor işte. Hayat devam ediyor dediğinizi duyar gibiyim. Tamam bayraklar da yarıya inmesin ama. Kodamanlardan biri veya yakını vefat etse, siyah gözlükleri takar, koşardınız.
Abarttığımı, hassaslaştığımı filan sanmayın sakın. Aklım başımda, duygularımda yerinde. Bu yetmezmiş gibi bir de bando çıktı sokaklara. Karşıyaka Belediyesi Bandosu evden çıkamayanlar için çaldı, üfledi. Bu da mı kabahat diyeceksiniz.
Dikkat edilse olmaz mı ? Tam da camide iken, mezarlıkta iken. Haberiniz mi yok, o an mı şart mı idi bando. Belediye sayfasından da canlı yayınlandı. Klasik bir vefat haberiyle de geçiştirildi.
Teknoloji var, whatsapp gruplarınız var, ellerinizde kitap gibi telefonlarınız var, birbirinize haber verebilirdiniz. Sizin gibi emekçi, işçi arkadaşınız vefat etti, nerde kaldı ahde vefa, nerde saygı.
Bugün dolaşın çalın sokaklarda.
Dün ise hiç yakışmadı.
Kimseye kalmayacak bu dünya, biraz saygı, sosyal demokratlık nerde kaldı ?
                  

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.