ABD İsrail katliamlarını onaylamaya devam ediyor | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 15:19

ABD İsrail katliamlarını onaylamaya devam ediyor

İsrail’in yaptığı katliama ABD destek vermeyi sürdürüyor. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, ölen çocuklarla ilgili soruyu geçiştirerek, “kendini savunma hakkı” dedi.

ABD İsrail katliamlarını onaylamaya devam ediyor
Son Güncelleme :

14 Mayıs 2021 - 13:11

1400 Okuma

İsrail, Doğu Kudüs’te başlattığı şiddeti tırmandırarak Gazze’ye taşıdı. Kara, hava ve denizden Gazze’yi vuruyor. Katliama yol açan saldırılara rağmen İsrail’e en büyük destek ABD’den geliyor.

ABD, konuya ilişkin kendisine yöneltilen soruları geçiştirerek İsrail’e verdikleri desteği hemen her fırsatta dile getiriyor. Bunun son örneğini de Beyaz Saray Sözcüsü Jean Psaki sergiledi.

ÇOCUKLARIN KATLEDİLMESİNİ KINAMADILAR

Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in savaş uçakları ve gelişmiş silahlarla düzenlediği saldırıları, “kendini savunma hakkı” olarak tanımladı. İsrail’in öldürdüğü onlarca Filistinli çocuğu ise görmezden geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, TRT World Muhabiri Yunus Paksoy ve bazı Amerikalı gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında konuşmakta güçlük çekmiş, ancak yine de İsrail’i kınamamıştı.

Biden yönetiminin İsrail’in Filistinli çocuklara yönelik saldırılarını neden kınamadığının sorulması üzerine Sözcü Jen Psaki “tansiyon yükseldiğinde sivil ve çocuk ölümü bizim için trajedidir” demekle yetindi.

“SALDIRILARI HAMAS DÜZENLİYOR”

Psaki “roket saldırılarını Hamas düzenliyor. Şiddet nedeniyle Filistinlilerin hayatını tehlikeye atıyorlar” şeklinde konuştu.

Psaki’nin bu sözleri üzerine, Amerikalı bir gazeteci Biden yönetiminin sürekli Hamas’ı kınadığını hatırlattı. Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılmasını kınıyor musunuz sorusunu yöneltti. Beyaz Saray sözcüsü ise soruya cevap vermek yerine “amacımız gerginliği azaltmak” demekle yetindi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.