Yerin 30 metre altında bayramlaşma | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 09:39

Yerin 30 metre altında bayramlaşma

Yerin 30 metre altında bayramlaşma
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 16:09

1370 Okuma

Başkan Soyer Narlıdere Metrosu tünel inşaatında çalışan işçileri ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapımı yüzde 77 oranında tamamlanan Narlıdere Metro Şantiyesi’ni ziyaret ederek tünel inşaatında çalışan personelin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Makas şaftı olarak adlandırılan bölümdeki çalışmaları inceleyen Soyer, “Bu iş bittikten sonra çocuklarınıza anlatacağınız bir miras bırakıyorsunuz. Hepinizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapımında çalışan personelin de Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ziyaret sırasında tünele inerek çalışmaları da inceleyen Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon eşlik etti. İşçilerle bayramlaşan Soyer, “Bu iş bittikten sonra çocuklarınıza anlatacağınız bir miras bırakıyorsunuz. Hepinizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Tünel tamamlanma noktasına geldi
Çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Narlıdere Metrosu’nun en önemli aşamalarından biri tamamlandı. Makas şaftı denilen nokta… En zorlayan bölgelerden biriydi, o da bitti. Geçen ay tünelin ucunda ışık gözüktü demiştim, şimdi artık tünel tamamlanma noktasına geldi. Bundan sonra ufak, detay işleri girişilecek. İki nokta yer altından tünel vasıtasıyla birleşmiş oldu. Emek veren tüm kardeşlerime, mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Canla başla çalıştılar. Takvimimiz hiç şaşmadan devam ediyor. Önümüzdeki yıl İzmirlilerin hizmetine sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bornova’dan Narlıdere’ye kesintisiz ulaşım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olmak üzere 7 istasyondan oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu hatla birlikte hafif raylı sistem ağındaki istasyon sayısını 24’e, raylı sistemin uzunluğunu da 186,5 kilometreye ulaştırmış olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla, Bornova EVKA-3’ten metroya binenler, Narlıdere Kaymakamlığı’na kadar aktarmasız gidebilecek. Metro hattı 2022’de tamamlanacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.